Masovna tuča poslanika u parlamentu /VIDEO

Izvor: B92, 02.Maj.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovna tuča poslanika u parlamentu /VIDEO

Ankara -- U turskom parlamentu ponovo je izbila tuča poslanika vladajuće partije i opozicije koji su razmenili udarce i gađali se flašicama vode nakon žučne svađe.

Odbor za ustavna pitanja parlamenta zasedao je povodom predloga vlade da se ukine imunitet poslanicima nakon što je sednica prošle nedelje prerasla u nasilje.

Na snimcima se vidi kako se poslanici vladajuće Partije pravde i razvoja i prokurdske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Narodne demokratske partije biju u prostoriji odbora nakon žučne verbale rasprave.

Šef poslaničkog kluba HDP u parlamentu Idris Baluken je u tuči iščašio rame, navode mediji.

Nekoliko poslanika je skočilo na stolove kako bi bolje uspelo da udari svoje protivnike sa visine dok su neki poslanici pokušavali da smire tenzije.

Poslanici su bacali flašice sa vodom i druge predmete po sobi, prenosi AFP.

Portparol vlade Numan Kurtulmus osudio je scene nasilja u parlamentu.

"Niko ne treba da se nada da će ovakvim ponašanjem naterati vladu da odustane od svojih planova", upozorio je on i dodao da "šta god da se desi, predlog da se ukine imunitet poslanika biće predstavljen u parlamentu".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska: Masovna tuča poslanika u parlamentu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Maj.2016

ANKARA- U turskom parlamentu ponovo je izbila tuča poslanika vladajuće partije i opozicije koji su razmijenili udarce i gađali se flašicama vode nakon žučne svađe...Odbor za ustavna pitanja parlamenta zasjedao je povodom prijedloga vlade da se ukine imunitet poslanicima nakon što je sednica prošle...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.