Marku Šeliću Marčelu uručena nagrada Pravi muškarac

Izvor: 24sata, 26.Nov.2014, 01:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marku Šeliću Marčelu uručena nagrada "Pravi muškarac"

Muzičaru i književniku Marku Šeliću Marčelu danas je uručena nagrada "Pravi muškarac", koja afirmiše pozitivne modele ponašanja medju javnim ličnostima u cilju postovanja ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja.

Šeliću je nagradu, koju treći put dodeljuje Centar E8, urucio prošlogodišnji dobitnik, zaštitnik gradjana Saša Janković, koji je rekao da je važno da društvo prepoznaje pojedince koji daju pozitivan primer ponašanja mladim >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << ljudima, jer je vreme takvo da deca sve manje traže uzore u roditeljima.

- Neizmerno sam zahvalan, kao otac, što u ovo vreme imam na koga da pokažem i kažem ne moraš biti kao ja, budi kao neki od ovih ljudi- rekao je Janković na dodeli nagrade u UK Parobrod.

Marčelo i Saša Janković | Foto: M.Mitrović

On je istakao da je Šelić dobar uzor jer predstavlja oličenje sistema vrednosti koji je konstruktivan, kritičan i smislen, "koji zna da kaže 'ne' i zna da kaže 'da', koji zna da pohvali i zna da se izvini".

Marčelo i Saša Janković | Foto: M.Mitrović

Muzičar i književnik Marko Šelić Marčelo posvetio je nagradu svom timu i naveo da je to potvrda da njihov rad nije nevidljiv i društveno nebitan.

- Svako angažovano stvaralaštvo nastaje iz jedne lične i duboke potvrde da odgovorite na društvenu nepravdu. Ima jedna novoskovana imenica 'neizdrž', to je kada imate neizdrž prema duštvenoj nepravdi-  objasnio je Šelić.

Marčelo primio nagradu | Foto: M.Mitrović

Nagrada "Pravi muškarac", koja se dodeljuje povodom obeležavanja Medjunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, osnovana je sa idejom da njeni dobitnici budu pojedicni koji daju pozitivan primer ponašanja, prvenstveno u poštovanju ljudskih prava i borbi protiv nasilja.

Marčelo primio nagradu | Foto: M.Mitrović

Odluku da nagrada "Pravi muškarac" 2014. godine bude dodeljena Šeliću doneo je žiri, u cijem sastavu su bili crtač stripova i prvi dobitnik ove nagrade Marko Somborac, ombudsman Saša Janković, reditelj Stevan Filipović, voditeljka Suzana Zlatanović (Luna Lu) i predstavnica Ariasa, Centra E8, Dragana Jovanović.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.