Markoviću skraćena kazna

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markoviću skraćena kazna

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH osudilo je Miodraga Markovića na šest godina zatvora zbog zločina počinjenih na području Doboja.

Markoviću je Apelaciono vijeće skratilo kaznu sa sedam na šest godina zatvora, primijenjujući krivični zakon bivše Jugoslavije, nakon što je došlo do obnove postupka zbog pogrešne primjene zakona, prenosi Birn.

On je proglašen krivim da je u mjestu Dragalovci, na područu opštine Doboj u ljeto 1992. godine, uniformisan i naoružan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iz jedne porodične kuće izveo maloljetnu djevojku, silovao je i zaprijetio joj da nikome ne smije reći šta se dogodilo, jer će je u protivnom ponovno silovati i ubiti članove njene porodice.

Suđenje Markoviću počelo je 2010. godine, a godinu dana kasnije donesena je pravosnažna presuda kojom je osuđen na sedam godina zatvora prema Krivičnom zakonu BiH.

Nakon što je Ustavni sud u martu ove godine utvrdio da je došlo do pogrešne primjene zakona, Apelaciono vijeće Suda BiH je obnovilo postupak i skratilo Markovićevu kaznu za godinu dana, primijenivši zakon bivše Jugoslavije.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.