Marinković: Veliki broj ugostitelja izbegava plaćanje poreza

Izvor: Kurir, 02.Okt.2014, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinković: Veliki broj ugostitelja izbegava plaćanje poreza

Jedan noćni klub u Beogradu čiji je kapacitet 400-500 gostiju, tokom letnjih meseci prijavljivao je ukupan prihod milion do 1,7 miliona dinara, a kontrolnim aktivnostima naišli smo na dokumentaciju koja ukazuje da su stvarni prihodi bili do deset puta veći, kaže v.d. direktora Marko Marinković

BEOGRAD - V.D. direktor Poreske uprave Marko Marinković izjavio je danas da su kontrole ugostiteljskih objekata i "igračnica na sreću" pokazale da veliki broj ugostiteljskih objekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izbegava plaćanje poreza i najavio reformu Poreske uprave i kontrolu poreznika.

"Kontrole su pokazale da veliki broj ugostiteljskih objekata čiji su kapaciteti više stotina ljudi izbegavaju plaćanje poreza, posredstvom posebnih softverskih programa i duplih knjiga", rekao je Marinković.

On je dodao da su preduzete određene represivne mere, da je veći broj kontrolisanih ugostiteljskih objekata zatvoren i da se naplaćuju kazne.

Veći broj ugostiteljskih objekata koji su, kako kaže, kontrolisani u velikim gradovima prikazivali su znatno manje prihoda od stvarno realizovanih u toku večeri.

"Jedan noćni klub u Beogradu čiji je kapacitet 400 do 500 gostiju, tokom letnjih meseci prijavljivao je ukupan prihod milion do 1,7 miliona dinara, a kontrolnim aktivnostima naišli smo na dokumentaciju koja ukazuje da su stvarni prihodi bili do deset puta veći", rekao je Marinković.On je naglasio da je u toku i reforma Poreske uprave kako bi ona postala servis za građane.

Dodao je da je u postupku provera određenih predmeta, koji su "držani u fiokama" i da je cilj reforme koja će uslediti jačanje unutrašnje kontrole i kontrola poreznika.

(Tanjug/RTS)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.