Marinada za piletinu od meda i limuna

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2015, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinada za piletinu od meda i limuna

Piletina marinirana na ovaj način savršena je za roštilj, ali možete je pripremiti i na gril tiganju, upotpuniti krompirom, pečenim pečurkama i povrćem i tako kod kuće napraviti pravu "roštilj atmosferu".

* 3 velike kašike sveže isceđenog soka od limuna

* 3 velike kašike meda

* 3 čena belog luka - fino naseckanog

* 1 kafena kašika origana

* 1 kafena kašika kumina (indijski kim)

* 120 ml maslinovog ulja
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
* So i biber - po želji

* Pileće meso

Da bismo izbegli komplikovanje i nepotrebno pranje hrpe suđa, marinadu pravite u plastićnoj kesici. Ubacite sve potrebne sastojke za marinadu i dobro promešajte, a zatim dodajte meso i potrudite se da se sve dobro IZMEŠA - pažljivo, ne želite da kesica pukne.

Zatvorenu kesicu s mesom u marinadi ostavite u frižideru na najmanje sat vremena (idealno 2-3 sata), a zatim počnite s pečenjem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.