Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina Pendeš: Razmotrene mogućnosti bilateralne vojne saradnje

SARAJEVO- Ministar obrane BiH Marina Pendeš danas je tokom susreta sa ambasadorom Egipta u BiH Jaserom El Atavijem izrazila zadovoljstvo zbog mogućnosti razgovora o proširenju i unapređenju bilateralne saradnje između dvije zemlje.

Pendeševa je pozdravila i ideju o mogućnosti uspostavljanja bilateralne odbrambene saradnje čim se zajednički utvrde područja koja bi bila predmet saradnje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

S obzirom da je jedan od primarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ciljeva BiH put ka evroatlantskim integracijama, Pendeševa je istakla da je BiH snažno opredijeljena da postane članica NATO te da se trenutno radi na stvaranju uslova i ispunjenju postavljenih obaveza za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO.

Ambasador El Atavi je rekao da je BiH geopolitički izuzetno važna zemlja u Evropi, te da vjeruje da će zemlje članice NATO to prepoznati i podržati BiH na njenom putu ka evroatlantskim integracijama, ističući da Egipat u svakom smislu podržava razvoj i jačanje BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.