Marić: Debljina leda na pojedinim mestima četiri metra

Izvor: N1 televizija, 19.Jan.2017, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Debljina leda na pojedinim mestima četiri metra

U šest opština u Srbiji još je na snazi vanredna situacija dok na rekama i dalje traje borba sa ledom koji na najkritičnijim tačkama dostiže debljinu i do četiri metra, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

"Trenutno je najkritičnija situacija na rekama. Na pojedinim mestima kao što je Daljska krivina na Dunavu led dostiže debljinu i do četiri metra", rekao je Marić za RTS.

On je kazao da je poslednja 24 časa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << evakuisano deset ljudi iz opština u kojima je i dalje na snazi vanredna situacija. "Situacija je ipak mnogo manje dramatična nego prethodnih dana", rekao je Marić.

On je napomenuo da se do 23. januara očekuju niske temperature i povećanje vodostaja što neće doprineti poboljšavanjuu stanja na rekama.

Marić je rekao da je nabavka ledolomaca potrebna, kao i da je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović odlučan da se to što pre uradi. Marić je dodao i da je od pre tri dana pokrenuta nabavka novih zaštitnih odela za vatrogasce-spasioce, a pokreće se i kapitalni projekat za nabavku novih vatrogasnih vozila.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borba s ledom na rekama i dalje traje

Izvor: Beta, 19.Jan.2017

U šest opština u Srbiji još je na snazi vanredna situacija, dok na rekama i dalje traje borba sa ledom koji na najkritičnijim tačkama dostiže debljinu i do četiri metra, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić."Trenutno je najkritičnija situacija na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.