Margarin ipak zdraviji od maslaca

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Okt.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Margarin ipak zdraviji od maslaca

Neki tvrde da je zdraviji maslac, a drugi da je margarin. Naučnici sa Harvarda slažu se sa drugima, barem su tako pokazala njihova istraživanja.

Za bolesti srca daleko je zdraviji margarin od maslaca, tvrde naučnici. Zasićene masti iz maslaca i ostalih masnoća životinjskog porijekla nezdrave su za srce jednako kao i rafinirani ugljikohidrati iz bijelog šećera, upozorili su oni.

Takođe su istakli da zamjena zasićenih masti s nezasićenima smanjuje opasnost od >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << srčanog udara. Zasićenih masti ima u maslacu i ostalim mastima životinjskog porijekla, dok nezasićenih masti ima u margarinu.

Ove rezultate dobili su nakon istraživanja prehrambenih navika više od 84.000 žena i više od 42.000 muškaraca, koji na početku istraživanja nisu bolovali od dijabetesa, srčanih bolesti i karcinoma.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Margarin ipak zdraviji od putera?

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2015, 09:13

Neki tvrde da je zdraviji puter, a drugi da je margarin. Naučnici sa Harvarda slažu se sa drugima, barem su tako pokazala njihova istraživanja...Za bolesti srca daleko je zdraviji margarin od putera, tvrde naučnici. Zasićene masti iz putera i ostalih masnoća životinjskog porekla nezdrave su za...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.