Mandela u bolnici

Izvor: RTS, 25.Feb.2012, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandela u bolnici

Nobelovac i bivši južnoafrički predsednik Nelson Mandela primljen je u bolnicu zbog stomačnih problema.

Nelson Mandela, nobelovac i prvi crni predsednik Južne Afrike, primljen je u bolnicu zbog stomačnih problema, ali se dobro oseća.

Iz Kancelarije predsednika Južne Afrike Jakoba Zume saopšteno je da Mandela ima dugogodišnje stomačne probleme i da lekari smatraju da mu je potrebna specijalističko medicinsko lečenje, prenela je agencija AFP.

"Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mogu da govorim više o tome, ali mogu da vas uverim da je bivši predsednik dobrog raspoloženja i da se dobro oseća", rekao je TV stanici E-njuz portparol predsednika Mak Maharadž.

Mandela se poslednji put pojavio u javnosti na finalu Svetskog fudbalskog prvenstva čiji je domaćin bila Južna Afrika u julu 2010. godine.

Nelson Mandela dobio je Nobelovu nagradu za mir 1993. Godinu dana ranije izabran je za prvog crnog predsednika države i bio na čelu Južne Afrike do 1999, kada je podneo ostavku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.