Mamićima mesec dana zatvora zbog utaje poreza

Izvor: Radio 021, 06.Jul.2015, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mamićima mesec dana zatvora zbog utaje poreza

Predsednik i trener Dinama iz Zagreba, braća Zdravko i Zoran Mamić, provešće narednih mesec dana u istražnom zatvoru Remetinec.

Naime, Zdravku i Zoranu Mamiću istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odredila je po mesec dana istražnog zatvora. Kako se navodi, tužilaštvo nije prihvatilo 20 miliona kuna na ime jemstva.

"Sudija nije preihvatila predlog USKOK-a i odredila je istražni pritvor za Zdravka Mamića zbog opasnosti uticanja na svedoke i opasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od ponavljanja dela, a za Zorana Mamića zbog opasnosti utiecaja na svedoke. Istražni zatvor se ne može zameniti nikakvom blažom merom u vidu jemstva ili mera opreza", rekao je Sven Mišković, zamenik tužioca USKOK-a. On je dodao da će u postupku biti ispitano oko 20 svedoka.

Sumnja se da su uhapšeni Mamići i i službenik HNS-a Vrbanović oštetili Dimano za najmanje 117,8 miliona kuna, odnosno Hrvatsku sa 12,2 miliona kuna zbog neplaćenog poreza.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.