Maloletnici štampali lažne dinare i evre

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2014, 03:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletnici štampali lažne dinare i evre

Kriminalistička policija u Smederevu podnela je krivičnu prijavu protiv četvorice maloletnika koji se sumnjiče za falsifikovanje novca uz pomoć računara i štampača.

Foto: Ilustracija

Sumnja se da su oni tokom jula i avgusta, koristeći računar i štampač jednog od njih, napravili veći broj lažnih novčanica u apoenima od 50, 100, 200 i 1.000 dinara, kao i efektivni strani novac u apoenima od 50 evra - saopšteno je iz policije u Smederevu.

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Oni su u prodavnicama na području Smedereva falsifikovanim novčanicama kupovali hranu, piće i slatkiše.

 

Kod osumnjičenih je pronađen dio falsifikovanog novca, i to 20 novčanica od 1.000 dinara, pet od 100 dinara, jedna od 50 evra, kao i kućište računara i štampač koji su koristili za izradu falsifikovanih novčanica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.