Maloletnici kamenovali poslastičarnicu Telep

Izvor: Mondo, 22.Okt.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletnici kamenovali poslastičarnicu "Telep"

Policija je privela šest osoba zbog napada na poslastičarnicu "Telep" u Novom Sadu, rečeno je večeras Tanjugu u MUP-u.

Foto: Tanjug, Jaroslav Pap

Privedeni su 17-godišnjaci i osumnjičeni da su u nedelju, 19. oktobra, oko dva sata posle ponoći kamenicama razbili staklo poslastičarnice.

Maloletnici su u prisustvu roditelja saslušani, a protiv njih će biti podneta krivična prijava za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Na poslastičarnici "Telep" pričinjena je materijalna šteta, razlupani su prozori, ali niko nije povređen

Zet vlasnika poslastičarnice Ređep Ch. rekao je ranije za Radio 021 da nikoga ne mogu da krive za ovaj napad.

"Mi smo Goranci, ovde smo 60 godina i ne znamo ko je ovo učinio, niti zbog čega. Možda je motivisano utakmicom protiv reprezentacije Albanije, možda i nije. Mi samo znamo da je šteta učinjena i da idemo dalje", rekao je Ređep.

Napadi na pekare i objekte u vlasništvu ljudi druge nacionalnosti, usledili su posle prekida utakmice Srbija-Albanija u utorak uveče, kada je na teren uleteo dron sa zastavom velike Albanije, posle čega je došlo je do koškanja među igračima a pojedini navijači su

uleteli u teren.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Drecun:Za 23 napada na pekare privedeno 11 lica,6 maloletnih

Izvor: Studio B, 23.Okt.2014, 12:24

Protiv svih je podneta prijava zbog uništenja objekata i promovisanja rasne i verske netrpeljivosti, rekao je Drecun i precizirao da su u Beogradu uništene četiri pekare, a u Vojvodini 19...Posle napada i uništavanja 23 objekta u Srbiji, uglavnom pekara, nakon fudbalske utakmice Srbija - Albanija,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.