Mali: Posle 30 godina Kaluđerica dobija kanalizaciju

Izvor: Press, 19.Apr.2016, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Posle 30 godina Kaluđerica dobija kanalizaciju

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Kaluđerica, koji bi trebalo da budu završeni u naredne tri godine, a nakon kojih će sva domaćinstva u tom delu grada imati fekalnu kanalizaciju.
foto: tanjug.rs
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Kaluđerica, koji bi trebalo da budu završeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u naredne tri godine, a nakon kojih će sva domaćinstva u tom delu grada imati fekalnu kanalizaciju.
Mali je rekao novinarima da je ovo veliki dan za građane Kaluđerice, jer su skoro 30 godina čekali na sistemsko rešenje problema kanalizacije."Neće više sami građani graditi kanalizaciju za sebe, zbog čega se dešavalo i da se fekalije izliju na ulicu. Krećemo u izgradnju mreže, nakon čega će 45.000 građana Kaluđerice imati fekalnu kanalizaciju", rekao je Mali.
Mali je istakao da se, kada se reše osnovne stvari, poput kanalizacije, otvara mogućnost da nadležni uređuju zelene površine, škole, vrtiće...
Gradonačelnik je napomenuo i da će biti uređen potok u Kaluđerici, koji sada, kako je rekao, izgleda kao "otvoreni kolektor fekalne kanalizacije".
"Radi se projekat, i na jesen počinju radovi, kako bi do kraja 2017. potok bio uređen, pravi potok, dok će pored njega ići kanalizaciona cev", objasnio je Mali.
On je podsetio da je grad definisao projekat izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u gradu u narednih deset godina, navodeći da će u opštinu Grocka za te namene u narednih deset godina "ući" 68 miliona evra.
"Važno nam je da rešimo taj problem, od toga ne odustajemo, da ljudi u Kaluđerici mogu da žive kao građani u drugim delovima grada", rekao je Mali.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle 30 godina Kaluđerica dobija kanalizaciju

Izvor: Mondo, 19.Apr.2016

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Kaluđerica, koji bi trebalo da budu završeni u naredne tri godine...Foto: Mondo/ Goran Sivački..Po završetku radova, sva domaćinstva u tom delu grada imaće fekalnu kanalizaciju...Mali je rekao novinarima...

Nastavak na Mondo...

MALI OBEĆAO: Kanalizacija u Kaluđerici već 2019.

Izvor: Blic, 19.Apr.2016

Radovi u Kaluđerici trajaće tri godine i tada će svaki od 45.000 stanovnika ovog naselja imati svoju fekalnu kanalizaciju, najavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali...- Više se neće dešavati da fekalije plivaju po ulicama - istakao je Mali i dodao će u Grockoj, u narednih deset godina, po...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.