Makron pisao Vučiću: Čvrsto prijateljstvo Srbije i Francuske

Izvor: N1 televizija, 23.Jun.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron pisao Vučiću: Čvrsto prijateljstvo Srbije i Francuske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo od predsednika Francuske Emanuela Makrona koji mu je čestitao na izboru za predsednika Srbije, saopšteno je večeras iz Vučićevog kabineta.

"Upućujem Vam sve čestitke povodom Vašeg izbora 2. aprila ove godine. Na ličnom planu, dozvolite mi da Vam najsrdačnije čestitam na rođenju Vašeg sina Vukana, 9. juna", naveo je Makron u pismu.

On je naveo da su veze između Francuske i Srbije prijateljske, davnašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i duboke, "posebno obeležene bratstvom po oružju koje je ujedinilo naša dva naroda tokom Prvog svetskog rata i učvrstilo naše prijateljstvo".

"Spomenik zahvalnosti Francuskoj u srcu Beograda je svedok toga i radujem se njegovoj skoroj obnovi u okviru zajedničkog projekta, u trenutku kada obeležavamo Stogodišnjicu Velikog rata", naveo je Makron.

Prema njegovim rečima, politički odnosi dve države su se učvrstili i intenzivirali "tokom nedavnog perioda".

Makron je, uz zahvalnost na pozivu za svečani prijem u Beogradu, naveo da nije mogao da dođe jer učestvuje na Evropskom savetu u Briselu.

Francusku na svečanom prijemu koji je Vučić priredio povodom stupanja na dužnost predstavlja senator Alen Rišar.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Francuski predsednik čestitao Vučiću na izboru za predsednika Srbije

Izvor: Blic, 23.Jun.2017

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, primio je pismo od predsednika Francuske Emanuela Makrona koji mu je čestitao na izboru za predsednika Srbije, saopšteno je večeras iz Vučićevog kabineta..."Upućujem Vam sve čestitke povodom Vašeg izbora 2. aprila ove godine. Na ličnom planu, dozvolite...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.