Majka: A gde su pomagači ubice mog sina

Izvor: Kurir, 17.Sep.2014, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka: A gde su pomagači ubice mog sina

Oni će biti saslušani kao svedoci iako su pomagali ubici, kaže Mirjana Stojiljković

NIŠ - Mirjana Stojiljković, majka Vuka Stojiljkovića (22), za čije je ubistvo 10. februara ove godine optužen Dimitrije Stevanović (20), upitala je juče u sudnici zašto se na optuženičkoj klupi ne nalaze i Stevanovićevi drugovi koji su mu pomogli nakon zločina.

- Jedan od razloga što je Niš ustao nakon ubistva moga sina jeste i to što nije do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rasvetljena uloga pomagača ubice. Zbog toga protiv njih neće biti vođen krivični postupak, već će biti samo saslušani kao svedoci iako su pomagali Stevanoviću posle ubistva moga sina - rekla je ogorčena majka ubijenog mladića.

Kako je utvrđeno tokom istrage, Stevanović se nakon ubistva našao sa svojim drugovima Milošem Spasićem, Ilijom Peličićem i Nenadom Marjanovićem, u čijem je vozilu presvukao krvavu odeću, a oni su ga odvezli do sela Mramor, gde ga je pronašla policija. Međutim, ovi mladići nisu optuženi za pomaganje.

Optuženi Stevanović juče je u sudu priznao zločin, ali je istakao da je ono što se desilo „sticaj nesrećnih okolnosti“.

- Nisam imao nameru da ubijem Vuka. Ranije sam se nekoliko puta s njim sukobljavao, a nož sam počeo da nosim kad me je jedan drug obavestio da se Vuk sprema da me pretuče - rekao je optuženi.

Prema njegovim rečima, kobne večeri drugarice s kojima je sedeo u kafiću požalile su mu se da im se Vuk i njegovo društvo podsmevaju.

- Uzeo sam nož iz jakne, prišao mu i najljubaznije ga zamolio da prestanu s takvim ponašanjem, a on me je pozvao da izađemo napolje. Počeo je da me udara, bio sam uplašen, mahao sam nožem pokušavajući da ga nateram da prestane. Onda je on pobegao na jednu, a ja na drugu stranu. Nisam ni znao da sam ga ubio sve dok jednom mom drugu nije javljeno telefonom da je mrtav - rekao je Stevanović, koji je izrazio žaljenje i saučešće porodici zbog Vukove smrti.

(M. M.)

Majka ubici

ZAŠTO SI MU

ZADAO FATALNE UBODE?

Vukova majka izrazila je sumnju u Stevanovićevu tvrdnju da nije imao nameru da ubije.

- Ako zaista nisi imao nameru da ga usmrtiš, zbog čega si mu naneo smrtonosne ubode? - upitala ga je Mirjana, pozivajući se na obdukcioni nalaz, koji je pokazao, između ostalog, da je Vuk zadobio i ubod u trbuh, koji je bio fatalan.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.