Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2016, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla usporava saobraćaj

BANJALUKA - Magla jutros smanjuje vidljivost mjestimično i ispod 50 metara na putevima Banjaluka-Klašnice i Vlasenica-Han Pijesak, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez dužih zastoja i posebnih ograničenja, po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog izvođenja međunarodne vojne vježbe "Regeks 2016" na vojnom poligonu Manjača, u organizaciji Oružanih snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << BiH, od 8.00 do 15.00 časova biće privremeno obustavljen saobraćaj na dionici Kola-Stričići i preusmjeren na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka–Doboj /dionica Banjaluka–Prnjavor/ petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja, regulisan signalizacijom.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do 10-minutnih obustava saobraćaja od 9.00 do 10.00 i od 13.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zbog izvođenja radova, na izgradnji mosta-vijadukta na dionici regionalnog putnog pravca Stari Majdan dva-Lamovita saobraćaj će biti regulisan privremeno postavljenom signalizacijom.

U toku su radovi na projektu "Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica-faza dva" na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan, a odvijanje saobraćaja reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš će biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

U naselju Gorice kod Lončara zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja, koji je regulisan privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Od 8.00 do 16.00 časova, radi izvođenja deminerskih radova, dolaziće do privremene obustave saobraćaja na magistralnom putu na dionici Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja.

Radi izvođenja deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, opština Brod, izvršiće se povremena obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta između Brodskog Polja i Brusnice radnim danima od 8.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na dionici regionalnog puta Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Banjaluci u toku su radovi na izgradnji mosta preko Šargovačkog potoka /Djevojački most/, zbog čega će do 4. decembra biti obustavljen motorni i pješački saobraćaj preko Djevojačog mosta u Subotičkoj ulici.

Na putevima u FBiH povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova tokom dana aktuelne su na magistralnom putu Stolac-LJubinje od 7.00 do 16.00 časova i na regionalnom putu Zavidovići-Olovo od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog aktuelnih radova tokom dana moguće je sporije saobraćanje na putevima: Banjaluka-Jajce, Donji Vakuf-Bugojno, Prozor-Jablanica, Maglaj-Doboj, Priboj-Simin Han i Živinice-Šićki Brod.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske, na prelazu Orašje-Županja vozila se kreću usporeno u oba smijera.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.