Maduro traži pomoć pape protiv vojne pretnje SAD

Izvor: B92, 22.Avg.2017, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maduro traži pomoć pape protiv "vojne pretnje" SAD

Karakas -- Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pozvao je papu Franju da ga podrži protiv "vojne pretnje" Sjedinjenih Američkih Država.

Do toga je došlo u trenutku kada međunarodni pritisak raste zbog pogubne političke krize s kojom se Karakas suočava.

"Možda bi papa mogao da nam pomogne da sprečimo (američkog predsednika Donalda) Trampa u slanju trupa na Venecuelu. Molim papu za pomoć protiv vojne pretnje SAD", rekao je Maduro na konferenciji za novinare, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AFP.

Predsednik Venecuele je prošle nedelje kritikovao Trampove komentare o "vojnoj opciji" za Venecuelu i potvrdio da ostaje pri svom zahtevu da razgovara s Trampom.

Maduro je tada, takođe, naredio svojim vojnim snagama da izvedu nacionalnu vežbu kao reakciju na eventualnu američku vojnu akciju, a najavljeno je da će vežba biti održana 26. i 27. avgusta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ZAUSTAVITE TRAMPA" Maduro traži pomoć od pape protiv "vojne pretnje" SAD

Izvor: Blic, 23.Avg.2017, 08:16

Predsednik Venecuele, Nikolas Maduro pozvao je papu Franju da ga podrži protiv "vojne pretnje" Sjedinjenih Američkih Država, u trenutku kada međunarodni pritisak raste zbog pogubne političke krize s kojom se Karakas suočava..."Možda bi papa mogao da nam pomogne da sprečimo (američkog predsednika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.