Mađarska spremila 100 autobusa za prevoz migranata do Austrije

Izvor: Blic, 05.Sep.2015, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska spremila 100 autobusa za prevoz migranata do Austrije

Mađarska vlada saopštila je večeras da će obezbediti 100 autobusa kojima bi se na stotine izbeglica prevezlo do granice sa Austrijom.

Saopštenje, za koje agencija AP navodi da je iznenađujuće, usledilo je nakon što je ranije tokom dana grupa od oko 1.200 izbeglica sa železničke stanice Keleti u Budimpešti krenula pešice put Austrije.

Oko 100 autobusa će biti na raspologanju tim izbeglicama, kao i onima koji čekaju ispred železničke stanice u Budimpešti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u improvizovanom izbegličkom kampu.

- Autobusi će tokom noći biti upućeni na železničku stanicu Keleti u Budimpešti i na autoput M1 koji će izbeglice prevoziti do graničnog prelaza Hegješalom do Austrije - izjavio je šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar.

Prema njegovim rečima, prioritet je da saobraćaj u zemlji ne bude paralisan. Lazar je rekao da prevoz migranata do granice ne mora da znači da će oni moći da napuste zemlju.

Lazar je dodao da je Mađarska tražila od Austrije da razjasni svoj stav prema izbeglicama, ali da još nije dobila odgovor.

- Migrantska kriza potresa Mađarsku - naglasio je Lazar i za krizu optužio nemačke kontradiktorne poruke i nesposobnost Evropske unije.

Hungary March. Buses have turned up at roadside. pic.twitter.com/2defjdp2Vz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.