Mađarska razmatra uvođenje kriznog stanja

Izvor: B92, 11.Sep.2015, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska razmatra uvođenje kriznog stanja

Mađarsko ministarstvo unutrašnjih poslova predložilo je Vladi uvođenje kriznog stanja zbog masovnog priliva izbeglica, prenosi portal "Vojvodina danas".

Mađarska ipak neće formirati tranzitne zone koje bi bile otvorene prema Srbiji, izjavio je ministar Janoš Lazar zadužen za vođenje Kancelarije premijera i najavio otvaranje dva do tri nova prihvatna centra.

Ove godine je ukupno 176.000 izbeglica prešlo granicu, dodao je Lazar, prenosi ovaj portal.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je naglasio da je pojačano delovanje organizovanog kriminala u regionu i da je veća i opasnost od terorizma na teritoriji Mađarske.

Lazar je rekao da 15. septembra u ponoć počinje "novo računanje vremena", to jest da oni koji hoće da uđu u Mađarsku moraju da se jave na nekoj od zvaničnih ulaznih tačaka i da će na graničnim prelazima moći da zatraže status izbeglice, a da će se tokom perioda obrade tog zahteva - najviše 12-14 dana - tim ljudima biti obezbedđena pravna zaštita i snabdevanje.

"Oni koji ne zatraže status izbeglice moraće da čekaju na ivici mađarske granice, ili u Srbiji. Njihovim snabdevanjem će morati da se pozabavi i Srbija, a mađarska vlada traži i saradnju Mađarske malteške dobrotvorne službe, Mađarske ekumenske organizacije i mađarskog Crvenog krsta", rekao je Lazar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predloženo uvođenje kriznog stanja zbog izbjeglica u Mađarskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Sep.2015

Mađarsko ministarstvo unutrašnjih poslova predložilo je Vladi uvođenje kriznog stanja zbog masovnog priliva izbjeglica...Mađarska ipak neće formirati tranzitne zone koje bi bile otvorene prema Srbiji, izjavio je ministar Janoš Lazar zadužen za vođenje Kancelarije premijera i najavio otvaranje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.