Mađarska: Za Ilegalne migrante 3 godine zatvora

Izvor: B92, 04.Sep.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Za Ilegalne migrante 3 godine zatvora

Poslanici mađarskog parlamenta usvojili su velikom većinom glasova paket amandmana kojima se pooštravaju zakoni o zaštiti granice i migraciji.

Paket amandmana je parlamentu koji broji 199 poslanika usvojen sa 140 glasova za i 33 glasa protiv, javila je mađarska agencija MTI.

Ubuduće će u Mađarskoj tako prelazak i oštećenje pogranične ograde biti krivično delo, a ilegalan prelazak granice će nositi maksimalnu kaznu od tri godine zatvora, navodi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Pored toga, amandmani predviđaju da će duž mađarske granice sa Srbijom biti uspostavljene tranzitne zone, a krijumčarenje ljudi će nositi veće kazne nego do sad, precizira MTI.

Izbeglice će ubuduće moći da podnesu zahteve za azil na samim graničnim prelazima, a proces razmatranja tih zahteva će biti ubrzan.

Rojters podseća da Mađarska gradi ogradu duž granice sa Srbijom, nadajući se da će tako ublažiti veliki priliv izbeglica.

Poslednjih meseci su u Mađarsku ušle desetine hiljada izbeglica i migranata, uglavnom iz Sirije i Avganistana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MAĐARSKA IMA NOVI ZAKON Ko ošteti ogradu, tri godine zatvora

Izvor: Blic, 04.Sep.2015

Poslanici mađarskog parlamenta usvojili su danas velikom većinom glasova paket amandmana kojima se poostravaju zakoni o zaštiti granice i migraciji...Paket amandmana je parlamentu koji broji 199 poslanika usvojen sa 140 glasova za i 33 glasa protiv, javila je madjarska agencija MTI...Ubuduće će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.