Mađarska: Prva žrtva izbegličke krize

Izvor: B92, 04.Sep.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Prva žrtva izbegličke krize

Muškarac iz Pakistana je poginuo u Mađarskoj pošto se srušio na pruzi kada je grupa od oko 350 migranata pobegla sa železničke stanice u mestu Bičke.

Vlasti su u tom mestu držale oko 800 izbeglica, saopštila je mađarska policija.

U saopštenju se navodi da policajci nisu jurili grupu odbeglih migranata, a muškarac se srušio oko 800 metara od stanice u Bičkeu, zapadno od Budimpešte, preneo je Rojters.

Mađarska televizija je objavila da je Pakistanac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pao i udario glavom o prugu.

Na stotine izbeglica je probilo policijski kordon na železničkoj stanici u Bičkeu i krenulo da trči železničkom prugom prema zapadu, ometajući saobraćanje vozova.

Migranti su iznenadili policajce na stanici, naglo izašavši iz prednjeg dela voza.

Policija je uspela da uz veliku galamu, vrisku i plač dece zaustavi i vrati u voz samo manji deo od oko 500 migranata, koliko se procenjuje da se nalazilo u njemu, prenosi AP.

Prema saopštenju reportera ove agencije, u sve većoj daljini se mogla videti grupa od najmanje 200 migranata kako trči duž pruge prema 135 kilometara udaljenoj Austriji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.