Mađarska: Poginuo vozač, povređeno 16 putnika iz Srbije

Izvor: B92, 14.Maj.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Poginuo vozač, povređeno 16 putnika iz Srbije

Budimpešta -- Jedan turistički autobus sa srpskim registarskim oznakama učestvovao je u saobraćajnoj nesreći na auto-putu M-0 na periferiji Budimpešte.

U udesu srpskog autobusa u Mađarskoj poginuo je vozač, a 16 putnika je povređeno, izjavio je za Tanjug srpski ambasador u Budimpešti Rade Drobac.

Prema njegovim rečima, radilo se o autobusu prevoznika "Euroline" na liniji od Rekovca do Austrije. Nesreća se dogodila oko 12 sati i u tom trenutku u autobusu je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo 25 putnika.

Drobac je rekao da telo vozača još nije izvučeno iz vozila. Od povređenih 16 putnika, dvoje je ima teže povrede. Svi su smešteni u mađarske zdravstvene ustanove.

Službenici srpske ambasade u Budimpešti nalaze se na licu mesta, istakao je Drobac.

Povređeni putnici zbrinuti su u budimpeštanskim zdravstvenim ustanovama, prenosi RTS.

Preostalih devet putnika nije imalo ozbiljnije povrede u udesu i nalaze se na obližnjoj benzinskoj stanici.

Drobac je dodao da će se ambasada organizovati da osam lakše povređenih doveze u našu ambasadu.

Prema njegovim rečima, neki putnici su već otišli u Austriju kolima svojih rođaka, dok je za druge poslat autobus koji će ih odvesti dalje, do željene destinacije.

Autobus beogradskih registarskih oznaka krenuo je rano jutros iz sela kod Paraćina za Austriju sa 25 putnika i dva vozača. Drugi vozač nije povređen.

RTS prenosi pozivajući se na informacije iz ambasade Srbije u Budimpešti da je vozač autobusa oko podneva, prilikom skretanja, na oko 19 kilometara od Budimpešte naleteo na teretno vozilo firme koja održava autoput.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.