Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jul.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Još 70 miliona eura za zid i smještaj migranata

Mađarska vlada izdvojiće još 22,2 milijarde forinti, odnosno 71,8 miliona eura, za izgradnju ograde duž granice sa Srbijom i privremeni smještaj ilegalnih migranata, saopštio je danas portparol vlade Zoltan Kovač.

On je državnoj televiziji M1 rekao da je vlada već izdvojila 6,5 milijardi forinti za izgradnju pograničnog zida, što znači da će ukupno 29 miliona forinti biti potrošeno na rješavanje mađarske migrantske krize, prenosi agencija MTI.

Nova sredstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << koja će biti potrošena na izgradnju migrantskih kampova izvan stambenih naselja i izmještanje centara za prijem migranata izvan urbanih zona, biće izdvojena iz budžetskih rezervi, precizirao je Kovač.

"Vlada će odlučiti gdje će postaviti kampove u narednih par mjeseci", naveo je on i dodao da se u prijemnim centrima trenutno nalazi 3,5 hiljada migranata.

Kako je istakao, rastući pritisak migranata je Mađarsku doveo u finansijske poteškoće, pošto Evropska unija za sada pruža samo dio sredstava koja su potrebna za rješavanje krize.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.