Mačka preživela sat vremena pod vodom u potonulom čamcu

Izvor: Blic, 30.Jul.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mačka preživela sat vremena pod vodom u potonulom čamcu

Mačka koja se uvukla u čamac koji je potom potonuo na dno jezera u Arizoni preživela je iako je provela najmanje jedan sat pod vodom.

Američka kratkodlaka mačka smeđe-bele boje, koju zaposleni u azilu za životinje zovu “River” ili “Laki”, nađena je u čamcu kada je izvučena na obalu iz jezera Havasu.

Sve je počelo u subotu, kada je motorni čamac, prilikom transporta iz susedne Kalifornije, zapljusnuo talas, nakon čega se prevrnuo, napunio vodom i potonuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na dno.

Kako prenosi “Njuz Herald”, spasilački tim iz okruga Mohave obavestio je ronioce, koji su izvukli čamac na obalu. Nakon izbacivanja vode iz čamca, ugledali su životinju, koja je bila potpuno mokra.

“Bila je zarobljena, gladna, mokra i uplašena”, kaže Džon Zukala iz ronilačke spasilačke službe.

“Bavim se ovim poslom već 15 godina, ali još nikada nisam našao živu životinju u potonulom čamcu. Bila je pod vodom jedan sat - pravo je čudo što je preživela.”

On je uveren da je preživela samo zahvaljujući vazdušnom džepu.

“To je jedan od starih modela čamaca, s velikom pregradom na prednjem kraju. Tu ostavljate frižider i zalihe. Mačka se verovatno uvukla unutra i ostala zarobljena kada je vlasnik u petak ili subotu napustio okrug Orandž (Kalifornija). Pravo je sreća što smo bili na jezeru kad su nas zvali iz šerifove kancelarije i što smo našli čamac na vreme.”

Uveren da mačka pripada vlasniku čamca Henaru Rudaldavi, Zukala mu je javio radosnu vest, ali se ispostavilo da on nema mačku.

Njeni pravi vlasnici, ako ih ima, mogu da se jave do danas ujutro, u protivnom će biti data na usvajanje, kažu u azilu.

Peti Gilmor, koja je provela s macom ceo jedan dan kaže da je ona dobro i da se već javila jedna žena koja bi htela da je usvoji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.