MUŠKARCI, NE ULAZITE U VODU BEZ GAĆA: Pirane iz Dojranskog jezera “lome” TESTISE! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Avg.2016, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUŠKARCI, NE ULAZITE U VODU BEZ GAĆA: Pirane iz Dojranskog jezera “lome” TESTISE! (FOTO)

Posle uznemirujuće informacije da se u Dojranskom jezeru u Makedoniji pojavila riba slična krvoločnim piranama, koje su navodno izujedale nekoliko lokalnih ribara, oglasio se i Hidrobiološki zavod iz Ohrida.

Njihovi stručnjaci su pokušali da smire javnost, ali u tome izgleda nisu uspeli. Naime, prema njihovim analizama, radi se o srodniku pirane, odnosno ribi poznatoj kao amazonski paku, koju je u jezero neko namerno pustio iz svog akvarijuma.

Iz Hidrobiološkog zavoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kažu da nema mesta panici, jer je to toplovodna riba koja sigurno neće preživeti zimske hladnoće i ledenu vodu jezera. A, do tada, kupači, čuvajte se!

Foto: ribar.mk

Jer, amazonski paku je u svetu poznat kao riba čija su najčešća meta – muški testisi! Ona se hrani biljem, insektima i koštunjavim plodovima koji sa granja padaju u vodu. Pošto riba ne razlikuje koštunjave plodove od muških testisa, pa u vodama Amazona i Nove Gvineje, gde ih najviše ima, često napada testise golih plivača. Zato nije ni čudo što je amazonski paku u svetu poznata i pod imenom "Ball-cutter" ili sekač testisa.

Ova riba se pre tri godine pojavila i u Švedskoj, a tamošnji mediji su na sva zvona upozoravali muškarce da nikako ne ulaze u vodu bez donjeg veša, jer mogu ostati bez svoje muškosti.

Foto: ribar.mk

Često se dešavalo da riba paku deci odgrize nežne prstiće na nogama, jer ima oštre zube i izuzetno čvrstu vilicu.

(D. J.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

(VIDEO) PANIKA U MAKEDONIJI: Zubate ribe koje kidaju testise pronađene u Dojranskom jezeru!

Izvor: Kurir, 29.Avg.2016

...Oni su saopštili da se zapravo radio o ribama sličnim krvoločnim piranama, odnosno o ribi poznatoj kao amazonski paku, koju je u jezero neko najverovatnije pustio iz svog akvarijuma.."Nema prostora za paniku budući da su ribe toplovodne To znači da će uginuti kada dođe zimski period", rekao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.