MUP pokrenuo niz snažnih reformi u svom radu

Izvor: Press, 22.Sep.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP pokrenuo niz snažnih reformi u svom radu

Ministarstvo unutrašnjih poslova posle izbora nove vlade snažno je pokrenulo niz reformi sa težištem na suzbijanju organizovanog kriminala, krijumčarenju droge i suzbijanju korupcije, zaključeno je danas na sastanku državnog sekretara MUP-a Aleksandra Nikolića sa ambasadorom Peterom Burkhardom, šefom Misije OEBS-a u Srbiji.
Nikolić je predstavio rad na reformi policije, posebno u kontekstu izrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << novog Zakona o policiji i izrade Akcionog plana za poglavlje 24 (Pravda, sloboda i bezbednost) pregovora sa Evropskom unijom, dok je

Burkhard izrazio spremnost za daljom partnerskom saradnjom u izradi strategija za prevenciju kriminala i suzbijanje organizovanog kriminala, saopštio je MUP.



Konstatovan je veliki značaj nedavnog osnivanja Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Srbije, što će, uz operativni rad policije na suzbijanju trgovine narkoticima, potvrditi i ojačati poziciju Srbije i srpske policije kao lidera u regionu u ovoj oblasti, ističe se u saopštenju.

Dogovoreno je i da se održi visok nivo konsultacija i saradnje, imajući u vidu predstojeće predsedavanje Srbije Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju, kao i prioritete u oblasti unutrašnjih poslova.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP pokrenuo niz reformi

Izvor: RTS, 22.Sep.2014

MUP je posle izbora nove Vlade snažno pokrenulo niz reformi ka suzbijanju organizovanog kriminala, krijumčarenju droge i suzbijanju korupcije, zaključeno je na sastanku državnog sekretara MUP-a Aleksandra Nikolića sa ambasadorom Peterom Burkhardom, šefom Misije OEBS-a u Srbiji. ..Državni sekretar...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.