MUP i auto-škole nastavljaju pregovore

Izvor: Šumadija Press, 04.Maj.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP i auto-škole nastavljaju pregovore

Predstavnici auto-škola Srbije i Uprave saobraćajne policije postigli su dogovor o većini odredbi u vezi sa obukom građana, a razgovori bi trebalo da budu nastavljeni u utorak.

Generalni sekretar Privredne komore auto-škola Petar Rašeta kaže da je na sastanku 27. aprila dogovoreno da se ispuni pet od četiri zahteva, zbog kojih su sredinom aprila predstavnici auto škole protestvovali u Beogradu.

Prema njegovim rečima, predstavnici Uprave saobraćajne >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << policije su na tom sastanku bili veoma konstruktivni, a naredni susret dogovoren je za utorak, 5. maj, kako bi se definisale izmene Zakona o bezbednosti u saobraćaju.

Potom bi trebalo da se razgovara i o izradi novog pravilnika, kojim bi se precizno definisalo sve što je važno za rad auto-škola.

Rašeta kaže da je dogovoreno da auto-škole ne moraju da imaju u vlasništvu ili zakupu poligon za obuku, već da to ostaje obaveza lokalne samouprave. Takođe je prihvaćeno da se obaveza instaliranja tahografa briše za sve kategorije vozila, osim za kategoriju C ili više.

Naveo je i da je dogovoreno da se audio i video nadzor izbaci kao obaveza za teorijsku nastavu i praktičan ispit, a da se razmotri mogućnost da bude uveden na teorijskom ispitu.

Predstavnici kragujevačkih auto-škola su i 2013.godine protestovali zbog polaganja vozačkog ispita po novom pravilniku, koji je već tada predvideo obavezu vlasnika auto-škola da nastavu drže na poligonima dimenzije 51×7 metara i u učionicama površine 25 kvadratnih metara.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.