MUP Makedonije: Nismo koristili silu u Đevđeliji

Izvor: B92, 07.Feb.2016, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP Makedonije: Nismo koristili silu u Đevđeliji

Skoplje -- Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije demantovalo je da je policija upotrebila silu na protestu taksista u Đevđeliji.

Kako se navodi u saopštenju, policija na tom protestu uopšte nije imala potrebu da koristi silu, jer su se taksisti nakon naredbe povukli sa pruge i nije došlo do sukoba.

Makedonski MUP tvrdi i da je čovek kojem je bilo loše imao hroničnu bolest i da su mu medicinske ekipe odmah ukazale prvu pomoć.

Lokalni mediji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raniije preneli da je prilikom protesta došlo do sukoba taksista i policije i da su dvojica ili trojica taksista povređeni.

Osim toga, preneli su i da su taksisti odustali od blokade pruge na makedonsko-grčkoj granici kod Đevđelije, nakon što je intervenisala policija.

Taksisti su večeras protestovali i kratkotrajno blokirali prugu Đevđelija - Tabanovce, nezadovoljni jer država ne poštuje dogovor o prevozu izbeglica.

Đevđelijski taksisti su revoltirani jer su Makedonske železnice prekršile dogovor koji je postignut sa Centrom za upravljanje krizama i prevozile izbeglice preko dana, iako je dogovoreno da taksisti voze danju, a da Železnica organizuje samo jedan voz tokom noći.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP Makedonije tvrdi da policija nije primenila silu u Đevđeliji

Izvor: Blic, 07.Feb.2016

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Makedonije demantovalo je večeras da je policija upotrebila silu na protestu taksista u Đevđeliji koji su na kratko blokirali prugu jer smatraju da država krši dogovor o prevozu izbeglica...Kako se navodi u saopštenju, policija na tom protestu uopšte nije...

Nastavak na Blic...

Makedonija: MUP tvrdi nije primenio silu u Đevđeliji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Feb.2016

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije demantovalo je da je policija upotrebila silu na protestu taksista u Đevđeliji koji su na kratko blokirali prugu jer smatraju da država krši dogovor o prevozu izbeglica. Kako se navodi u saopštenju, policija na tom protestu uopšte nije imala potrebu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.