MTV FILMSKE NAGRADE: Igre gladi 2 film godine!

Izvor: Kurir, 14.Apr.2014, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MTV FILMSKE NAGRADE: Igre gladi 2 film godine!

Dženifer Lorens i Džoš Hačerson proglašeni su najboljom glumicom i glumcem za svoje uloge Katnis i Pite u Igrama gladi

LOS ANĐELES - Drugi deo populrne franšize "Igre gladi - Lov na vatru" proglašen je filmom godine i pokupio je još nekoliko glavnih MTV nagrada na sinoćnjoj ceremoniji u Los Anđelesu.

Drugi deo filma rađenog prema istoimenoj trilogiji Suzan Kolins (u Srbiji je objavio Vulkan) bio je bolji od ovogodišnjeg dobitnika Oskara "12 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godina ropstva". Dženifer Lorens i Džoš Hačerson proglašeni su najboljom glumicom i glumcem za svoje uloge Katnis i Pite u "Igrama gladi".

Ceremoniju je vodio komičar Konan O"Brajen i MTV nagrade predstavljaju dobar uvid u interesovanja i ukus mlađe publike pošto se sve biraju onlajn glasanjem. Među zanimljivijim nagradama je za najbolje izvođenje bez košulje koju je ove godine dobio Zak Efron (koji je nagradu i pokupio bez košulje), kao i nagrada za najbolji poljubac koju su ovaj put dovili Vil Pulter, Dženifer Aniston i Ema Roberts za trostruki poljubac u komeciji "Upoznajte Milerove".

Bilo je, ipak, i ozbiljnijih trenutaka tokom sinoćnje ceremonije. Hačerson je odao poštu pokojnom Filipu Simoru Hofmanu koji je sa njim igrao u "Igrama gladi". "Znam da bi, da je ovde, Filip mislio da je ovo zaista kul", rekao je Hačerson."Igre gladi: Lov na vatru" zaradile su više od 850 miliona dolara na blagajnama širom sveta a u pripremi su još dva filma u franšizi koji će biti rađeni prema romanu "Zov slobode".

Junakinja filma "Drugačija" (rađenog prema trilogiji "Divergentni" koju je u Srbiji objavio Urban reads) Tris, koju igra Šajlin Vudli, proglašena je za omiljeni lik pobedivši tako Katnis Dženifer Lorens. Obe junakinje su dobile više od devet miliona glasova.U muzičkom delu nastupili su Rijana i Eminem sa hitom "The Monster" i tako najavili zajedničku turneju a odata je pošta i Polu Vokeru, zvezdi franšize "Paklene ulice" koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći prošle godine.Za razliku od drugih filmskih nagrada, MTV nagrade dodeljuju fanovi a ne industrijske grupacije.Džona Hil je proglašen za najboljeg komičara za ulogu u Skorsezeovom "Vuku sa Vol strita", dok je Džared Leto za ulogu u "Poslovnom klubu Dalas" dobio nagradu za najbolju transformaciju.Nagrada "Trailblazer" otišla je Čeningu Tejtumu za raznovrsnost rola od plesača do heroja.

Mark Valberg je dobio nagradu "Generacija" koja se dodeljuje onima koji su MTV publiku zabavljali generacijama. Valberg (42) se našalio da to znači da mu je karijera gotova. "Ovo je "J...no si gotov" nagrada", pitao je on publiku.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.