MSP Srbije pozdravlja dogovor SAD i Kube

Izvor: RTS, 19.Dec.2014, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP Srbije pozdravlja dogovor SAD i Kube

Republika Srbija pozdravlja istorijski dogovor SAD i Kube o "humanitarnom" oslobađanju zatvorenika i otvaranje novog poglavlja u odnosima dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U skladu sa sopstvenim iskustvima, uvereni smo da se otvorena pitanja mogu rešavati samo dijalogom i aktivnim delovanjem usmerenim ka prevazilaženju međusobnih razlika i promovisanju zajedničkih vrednosti i interesa, navodi se u saopštenju srpskog Ministarstva spoljnih poslova, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.

MSP Srbije ističe da je odluka o normalizaciji odnosa SAD i Kube značajna ne samo za dve zemlje, već i za celokupnu međunarodnu zajednicu jer predstavlja simbol pobede diplomatije, što je u kontekstu aktuelnih događaja u međunarodnim odnosima, naročito značajno.

"Verujemo da će se nakon prvih koraka u relaksaciji odnosa, otvoriti prostor za konstruktivan pristup rešavanju svih spornih pitanja u odnosima ove dve zemlje sa kojima Republika Srbija neguje prijateljske odnose", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbije pozdravlja dogovor SAD-Kuba

Izvor: B92, 19.Dec.2014

Srbija pozdravlja istorijski dogovor SAD i Kube o oslobađanju zatvorenika i otvaranje novog poglavlja u odnosima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova..."U skladu sa sopstvenim iskustvima, uvereni smo da se otvorena pitanja mogu rešavati samo dijalogom i aktivnim delovanjem usmerenim ka prevazilaženju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.