MORA DA SE UČI: Policija će juriti đake koji beže sa časova!

Izvor: Kurir, 28.Mar.2015, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MORA DA SE UČI: Policija će juriti đake koji beže sa časova!

Policajci će obilaziti javna mesta, a posebno tržne centre i parkove, u potrazi za učenicima koji su napustili nastavu

BEČ - Bečkog Gradsko školsko veće u saradnji zajedno sa bečkom policijom kreće u "poteru" za učenicima koji beže sa časova. Ova akcija započinje nakon uskršnjeg raspusta i trajaće nekoliko nedelja.

Bežanje sa časova nije beznačajan prekršaj i najčešće upravo đaci koji beže sa nastave prekidaju školovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << umanjujući tako svoje šanse za budućnost. Mi to ne želimo da dozvolimo“, izjavila je Suzane Brandštajdl (Susanne Brandsteidl), predsednica Gradskog školskog veća.

Iako ne postoji evidencija o tačnom broju učenika koji beže sa nastave, nadležne službe procenjuju da sa časova svakodnevno beži na stotine đaka. Tokom ove akcije policajci će obilaziti javna mesta, a posebno tržne centre i parkove, zaustavljati "sumnjive" osobe i u razgovoru sa njima pokušati i tak saznaju da li se radi o učenicima koji su pobegli sa nastave.

„Samo naše prisustvo i aktivni razgovori sa mladima imaće veliki preventivni efekat“, rekao je šef policije Gerhard Pirstl (Gerhard Pürstl).

Prilikom otkrivanja maloletnih đaka koji su pobegli sa nastave Gradsko školsko veće i policija će u tom slučaju obaveštavati roditelje ovih đaka o tome da njihova deca markiraju sa časova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.