MK Grupa donirala Petnici dva miliona dinara

Izvor: N1 televizija, 30.Maj.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MK Grupa donirala Petnici dva miliona dinara

Istraživačka stanica Petnica nastavlja sa normalnim radom i održavanjem letnjih istraživačkih kampova zahvaljujući donaciji MK Grupe od dva miliona dinara.

"Mladi su budućnost naše zemlje i MK Grupa uvek prepoznaje značaj ulaganja u njih, posebno ako se radi o najboljim umovima Srbije koji će nam pomoći u rešavanju problema u oblastima kojima se bavimo. Ovaj jedinstveni inkubator je od nacionalnog značanja u oblasti razvoja, razvoju ljudskog potencijala, kvalitetnih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kadrova na polju nauke i tehnologije i nadam se da će i ostale kompanije prepoznati značaj talenta i ideja koje ovde nastaju i podržati dalji razvoj i rad ovog, nama bitnog, nacionalnog brenda, rekao je vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić.

Kompanija MK Group donirala je sredstva koja pokrivaju održavanje letnjih naučnih kampova u ovoj godini.

Direktor Petnice, Vigor Majić, rekao je da je zahvalan svakome ko prepozna značaj podrške inovativnom i kvalitetnom obrazovanju. On je naglasio da mu je drago što u ovom slučaju podrška dolazi od privatne kompanije.

"Nadamo se da će ovo biti podsticaj i drugim pojedincima i kompanijama u Srbiji da podrže dobre ideje i programe koje pokrećemo kako bi Petnica zadržala svoju nezavisnu poziciju koja jedino garantuje slobodu implementacije najboljih ideja", rekao je Majić.

Istraživačka stanica Petnica je najveći centar ovoga tipa u čitavoj južnoj i jugoistočnoj Evropi. Svake godine kroz preko 160 različitih kurseva, kampova i seminara IS Petnica prođe oko 3.000 mladih iz preko 500 škola iz svih delova Srbije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.