MIŠIĆI ZA 20 MINUTA: HIIT trening koji zaista daje rezultate

Izvor: Kurir, 27.Jan.2015, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIŠIĆI ZA 20 MINUTA: HIIT trening koji zaista daje rezultate

Manje je više! Ovo ne važi samo u modnim krugovima, već i u borbi do fenomenalno isklesanog tela

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men's Health.

PROGRAM TRENINGA

Svaku od ovih pet vežbi radite cirkularno po 30 sekundi, a potom odmarajte 30 sekundi. Uradite 4 serije ovih vežbi u trajanju od 20 minuta.

Pokušajte da povećate broj ponavljanja u ovih 20 minuta ili odaberite još težu verziju vežbi da ubrzate napredak u treniniranju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

BURPEE SA ROTACIJOM

Pre svega,SPLIT ISKORAK SA SKOKOM

Iz pozicije iskoraka, skočite i zamenite noge. Ponavljajte ovu vežbu što je brže moguće, ostavljajući podjednaku dužinu iskoraka sa obe noge. uradite vežbu burpee odnosno "legionar". To ćete uradite tako što ćete stati uspravno sa rukama pored  tela, potom se spustiti u čučanj, pa ruke prisloniti na tlo ispred sebe. Posle pravilnog čučnja stopalima odskočite u gornju poziciju skleka, a nakon toga skočite natrag u poziciju čučnja.

Nakon što uradite burpee, skočite i napravite okret za 90 stepeni u jednu stranu.

Kako  biste olakšali sebi ovu vežbu, zaboravite na skok i nakon legionara samo koračajte dok se ne okrenete za 90 stepeni, a ako želite veći izazov, napravite okret za 180 stepeni.

SPLIT ISKORAK SA SKOKOM

Iz pozicije iskoraka, skočite i zamenite noge. Ponavljajte ovu vežbu što je brže moguće, ostavljajući podjednaku dužinu iskoraka sa obe noge.

Olakšajte vežbu time što ćete zaboraviti na skokove i raditi iskorake samo napred, menjajući noge, a ako želite još težu vežbu, onda prekrstite ruke iza tela kao ste tek uhapšeni.

SPAJDERMEN SKLEKOVI

Stanite u poziciju za klasičan sklek. Kako se spuštate polako savijte svoju desnu nogu i rotirajte koleno ka spoljnoj strani, cilj vam je da koleno dođe što bliže spoljnoj strani desnog lakta. Ne vucite stopalo, držite ga u vazduhu, takođe nemojte da rotirate torzo. Zatim se odgurnite nazad u početnu poziciju i sve ponovite sa levom nogom.Ako vam je ova vežba mnogo komplikovana, izvodite običan sklek sa obe noge ispravljene ili na kolenima. Preporučujemo i težu verziju vežbe odnosno da pokušate da uradite Spajdermen sklek sa ispravljenom, a ne savijenom nogom.

BOČNI IZDRŽAJ

Lezite na stranu oslanjajući se na podlakticu koja je pod uglom od 90 stepeni. Održavajući ovaj položaj angažujte stomačne mišiće kako biste podigli telo sa tla. Vaša težina bi trebalo da bude jednako raspoređena na podlaktici i stopalima.Uradite vežbu 30 sekundi na jednoj, pa na drugoj strani.Da bi vam bilo lakše, stavite jednu nogu ispred druge, pete do prstiju, a hrabrije muškarce izazivamo da u vazduhu podignu prednju nogu sa zadnje.

BRZO KLIZANJE

Započinjete u poziciji naklona odnosno iskoraka, tako što se desna noga nalazi ispred leve noge, potom skočite na suprotnu stranu i zamenite noge, tako da sada leva noga bude ispred desne.Ako vam je vežba teška, izbegnite skok, a ako želite da unapredite vežbu, skačite više, brže ili dodirnite levom rukom pod u skoku.

SA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUČUJEMO VAM JOŠ:

Lisa En savetuje: Ovako ćete postati umetnik u seksu

Šta brada i brkovi govore o vama?

Evo kako da izdržite duže u krevetu

Čarli Hanam: Osnovni program i ključna fitnes pravila

Ishrana za topljenje masnih naslaga

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.