MINISTAR VANJA UDOVIČIĆ: Bitno je osposobiti sportske kapacitete

Izvor: Kurir, 18.Dec.2014, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTAR VANJA UDOVIČIĆ: Bitno je osposobiti sportske kapacitete

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je večeras u Lučanima da će Vlada Republike Srbije na čelu sa premijerom sve učiniti da osposobi sportske kapacitete.

"Velika mi je čast kada mogu da razgoravaram sa budućim šampionima i podelim sa njima neka svoja iskustva. Najbitnije je osposobljavanje sportskih kapaciteta i Vlada Republike Srbije na čelu sa premijerom sve će učiniti da mladim ljudima obezbedi budućnost u tom smislu", izjavio je Udovičić Tanjugu u Lučanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nakon susreta sa omladincima i sportistima tog kraja.

Međutim, kako je istakao, ne može se pričati o sportskoj infrastrukturi ukoliko se ne obezbedi bolja ekonomska sigurnost Srbije.

Udovičić je izrazio želju da mladi ne vide sport kao izlaznu kartu i bežanje iz svojih mesta, već da ostanu u rodnim gradovima.

"Voleo bih da ne gledaju đačke knjižice i indekse kao pasoše za izlazak iz zemlje, već je neophodno da obezbedimo uslove da u njoj ostanu", kazao je ministar omladine i sporta.

Jedan od tih vidova je, ponovio je Udovičhić, širenje sportske infrastrukture i renoviranje postojeće.

On je podsetio da je Ministarstvo omladine i sporta ove godine u 10 opština Srbije izgradilo trim staze, a strategijom je, kako je naglasio, odlučeno da sportska infrastruktura bude dostupna svim građanima.

"Ne želimo da delimo profesionalce od rekreativaca ili amatera, ali hoćemo da sport bude dostupan svakome, jer to nije privilegija".

Udovičić je ocenio da građane Srbije očekuje teška naredna godina i dodao da će Ministarstvo omlaine i sporta adaptirati i graditi terene koji će koštati manje i imati veliki efekat.

"Istraživanje je pokazalo da svaka trim ili biciklistička staza daje mnogo veće efekte nego zatvoreni teren", zaključio je Udovičić.

Član privremenog organa Opštine Lučani Milivoje Dolović izrazio je zadovoljstvo zbog posete ministra ovojh opštini rekavši da će ovdašnja lokalna samopuprava učiniti sve da završi započete projekte iz oblasti sporta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.