MILICU U SMRT ODVELO NEISPRAVNO VOZILO? Zašto je auto naglo skrenuo u drugu traku?

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2016, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILICU U SMRT ODVELO NEISPRAVNO VOZILO? Zašto je auto naglo skrenuo u drugu traku?

Ni najveća predrostrožnost nastavnika sa kojima su bili u koloni od pet automobila, ni to što nije bilo ni alkohola ni brze vožnje, nisu u nedelju mogli od smrti da zaštite maturantkinju Milicu Milojković (19), ni njeno dvoje drugova iz odeljenja teških povreda u saobraćajci.

Mada niko ne zna zašto je vozač, Miličin drug, naglo skrenuo u suprotnu traku i izazvao čeoni sudar, razredni starešina ove dece i prvi svedok nesreće, kaže da jednog prednjeg točka nije bilo na autu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << nakon nesreće, da je vozilo nedavno kupljeno polovno i da sumnja u neispravnost auta.

Foto: Telegraf

Maturanti Druge tehničke škole u Kragujevcu, Milica, Marko Komatović i Aleksandra Jovanović u nedelju oko 19 sati vraćali su se iz sela Čumić ka Kragaujevcu sa društvom iz odeljenja IV3. Dva profesora i deca u pet automobila, bila su u poseti razrednom starešini Miroslavu Vukadinovu u Čumiću. Tri prosvetna radnika za decu su se pobrinula uz neverovatne mere predrostrožnosti.

- Oko 19 sati su pošli za Kragujevac, u koloni. Prva dva auta vozili su profesori, Marko je vozio u sredini, jer je mlad vozač, a iza njih su bila još dva auta u koloni. Nesreća se desila 300 metara od moje kuće, čuo sam tresak, čak i vriske dece nakon sudara. Marko nije pio, kao što niko nije. Nije mogao da vozi brzo, da razvije brzinu na 300 metara, a ni zbog toga što je vozio u koloni iza profesora. Nama je neverovatno da je samo skrenuo levo i naleteo na drugo vozilo. Kao kroz san se sećam da je u opštoj agoniji na drumu nakon nesreće neko rekao da je nešto puklo. Ne znam da li im je pukla guma ili neki deo u autu, znam samo da jednog točka nije bilo nigde na drumu. Tresem se od šoka, od očaja što i kada decu zaštitimo najbolje što umemo ona nam stradaju, kaže razredni starešina Vukadinov.

Minut nakon nesreće on je seo u svoj auto i došao na lice mesta. Milica je sedela vezana na suvozačkom mestu, glave klonule na rame, kao da spava.

Ona je poginula u deliću sekunde, verovatno usled preloma vratnog dela kičme.

- Marko je bio teško povređen, ima teške prelome. Aleksandra je rukom kroz prozor grebala vrata pokušavajući da napipa kvaku. Deca iz dva auta iza su vrištala, jedna devojčica bila je van sebe. Marka i nju sam stavio u svoj auto i odvezao ih u bolnicu, kaže Vukadinov.

U hitnoj pomoći lekari su priznali da i neki sa 30 godina staža nisu videli užasnije mesto nesreće. U njoj su učestvovala dva vozila, „pežo“ u kom su bila tri maturanta i „pasat“ u kome su bile tri osobe iz Mladenovca - Desimir D. (60), Desa D. (59) i još jedna osoba. Desa D. prevežena je u Klinički centar sa teškim povredama i preminula je u nedelju uveče. Prema nezvaničnim informacijama, ona je bila na suvozačkom mestu u „pasatu“.

Foto: Telegraf

- Kada je Hitna pomoć stigla na mesto nesreće lekari su zatekli pet tela na drumu i travi pored puta. Svi su bili povređeni, a jedna osoba je bila je zarobljena i nju su vatrogasci izvukli iz auta. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt devojke suvozača iz „pežoa“. Na žalost, žena iz „pasata“ preminula je u Kliničkom centru. Prema prvim informacijama, niko od učesnika u nesreći nije bio alkoholisan, rekao je za Telegraf dr Aleksandar Kličković, direktor Zavoda za hitnu pomoć u Kragujevcu.

Poginula Milica Milojković (19) drugog juna trebalo je sa školskim drugovima da proslavi maturu. Danas je bio Dan škole koju je pohađala, a ceremonija je otkazana jer su direktor škole i Miličin razredni starešina, kao i školski drugovi, bili u Miličinoj kući da uteše njenu majku i sestru. Milica će biti sahranjena u utorak u 13 sati, na kragujevačkom Varoškom groblju.

(M.Raca)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.