MEDIJSKI NAPAD SEVERNE KOREJE Obamina poseta Hirošimi je detinjast diplomatski manevar

Izvor: Blic, 27.Maj.2016, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEDIJSKI NAPAD SEVERNE KOREJE "Obamina poseta Hirošimi je detinjast diplomatski manevar"

Severnokorejski mediji ismevaju današnju posetu američkog predsednika Baraka Obame Hirošimi kao "detinjasti diplomatski manevar fanatika nuklearnog rata", prenosi AFP.

U komentaru koji je objavljen kasno sinoć, zvanična severnokorejska novinska agencija KCNA objavila je da Obamina odluka da postane prvi predsednik SAD koji će posetiti mesto izloženo američkom nuklearnom napadu 1945, predstavlja "akt zapanjujućeg licemerja" i "detinjastog političkog proračuna".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
"Iako Obama posećuje ovaj oštećeni grad, on ne može da sakrije svoj identitet fanatika nuklearnog rata koji širi nuklearno naoružanje", dodaje KCNA.

ISTORIJSKA POSETA Obama danas u Hirošimi: "Doneli smo teške odluke tokom rata, nećemo se izvinjavati zbog njih"

Severnokorejska agencija dovodi u pitanje i motive Tokija da organizuje Obaminu posetu, ocenjujući da se time u prvi plan ističe predstava o Japanu kao žrtvi rata i pomera težište sa muka koje su japanske kolonijalne ambicije i agresije u ratnim vremenima nanele drugima.

"Japan želi da pod tepih gurne svoje istinske boje ratnog provokatora i agresora... uprkos svojim zločinima iz prošlosti", ocenjuje KCNA.

Korejsko poluostrvo je više od tri decenije bilo izloženo čvrstoj japanskoj kolonijalnoj vladavini koja je okončana tek kada se Japan predao posle bombardovanja Hirošime i Nagasakija, navodi francuska agencija.

Pjongjang, koji je pod teškim sankcijama zbog četiri nuklearne probe koje je izveo, uporno tvrdi da je čitav njegov oružani program neminovni odgovor na višedecenijsko nuklearno neprijateljstvo SAD, podseća Frans pres.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kimov režim o Obami:Detinjasti manevar nuklearnog fanatika

Izvor: B92, 27.Maj.2016

Severnokorejski mediji ismevaju posetu predsednika SAD Baraka Obame Hirošimi kao "detinjasti diplomatski manevar fanatika nuklearnog rata", prenosi AFP...U komentaru koji je objavljen kasno sinoć, zvanična severnokorejska novinska agencija KCNA objavila je da Obamina odluka da postane prvi predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.