MASOVNA OTMICA U NIGERIJI: Džihadisti Boko Haram oteli 185 žena i dece!

Izvor: Kurir, 18.Dec.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MASOVNA OTMICA U NIGERIJI: Džihadisti Boko Haram oteli 185 žena i dece!

Otmica je izvršena još u nedelju, ali otkrivena je tek danas jer je mreža mobilne telefonije bila u prekidu

ABUDŽA - Pripadnici ekstremnih islamista Boko Haram u Nigeriji kidnapovali su danas najmanje 185 osoba, a prema informacijama koje stižu sa lica mesta reč je uglavnom o otetim devojkama, ženama i deci.

Masovna otmica izvršena je u selu u nigerijskoj federalnoj jedinici Borno, odakle su taoci kamionima odvezeni u prema šumi Sambisa gde se nalazi uporište >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Boko Harama, posvedočili su nigerijski zvaničnici i seljani, prenela je agencija AFP.

Prema rečima lidera države Borno Usmana Kakanija, oteto je više od 190 osoba, kao i da je otmica civila deo napada koji je započeo u nedelju u selu Gumsuri kada je ubijeno 32 ljudi.

Detalji o napadu u Gumsuriju otkriveni su tek danas, jer je mreža mobilne telefonije bila u prekidu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

NOVA TRAGEDIJA U NIGERIJI Boko Haram oteo 185 devojaka i dece

Izvor: Blic, 18.Dec.2014

Pripadnici ekstremnih islamista Boko Haram u Nigeriji kidnapovali su danas najmanje 185 osoba, a prema informacijama koje stižu sa lica mesta reč je uglavnom o otetim devojkama, ženama i deci...Masovna otmica izvršena je u selu u nigerijskoj federalnoj jedinici Borno, odakle su taoci kamionima odvezeni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.