MASNI PALAC I TIK-TAK Najbizarniji mafijaši imali su NAJČUDNIJE NADIMKE, a ovako su ih stekli

Izvor: Blic, 26.Apr.2017, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MASNI PALAC I TIK-TAK Najbizarniji mafijaši imali su NAJČUDNIJE NADIMKE, a ovako su ih stekli

Zvali su ih "Masni Palac", "Tik-Tak" i "Sem Peva Noću"... Najgori zločinci imali su upečatljive nadimke, ali kako su ih stekli i šta znače?

1. Anđelo "Kvak Kvak" Ruđero (1940-1989) bio je pripadnik njujorške mafije. Ovaj neuračunljivi psihopata je patio od Turetovog sindroma, zbog kojeg je neprestano pričao i imao tikove.

2. Albert "Tik-Tak" Tanenbaum (1906-1976), plaćeni ubica mafije, stekao je nadimak zato što je pričao kao navijen. Na suđenjima protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekoliko članova mafije "propevao je kao ptičica", pa se i ta njegova osobina može dovesti u vezu sa nadimkom.

3. Salvatore "Sam Sings in the Night" (Sem Peva Noću) Katalanote (1894-1930) je rođen na Siciliji, ali je emigrirao u Ameriku, gde je izgradio mafijašku karijeru. Nadimak je stekao zato što su Amerikanci preveli njegovo prezime kao "Peva noću".

4. Džozef "Džo Bananas" Bonano (1905-2002) je bio ozloglašeni šef mafije u Njujorku, italijanskog porekla. Mediji su mu dali nadimak "Bananas" (u prevodu "lud") zbog sličnosti s njegovim prezimenom. Bonano ga nije podnosio, ali su ga novinari sa uživanjem koristili pa su tako sukobe s drugim klanovima označavali kao "banana split".

5. Džejk "Masni Palac" Guzik (1886-1956) bio je "finansijski savetnik" čikaške mafije i Al Kaponeov poverenik. Nadimak je dobio zato što je "podmazivao" sudije, svedoke i policajce. Priča se da je mrzeo oružje i da nikada nije ubio čoveka, ali je uprkos tome bio jedan od najuticajnijih članova mafije u eri Kaponeovih.

6. Čarls "Lepi Dečko" Flojd (1904-1934) bio je pljačkaš banaka u SAD. Postoji nekoliko teorija o tome kako je stekao nadimak, ali je najprihvaćenija ova: svedok jedne pljačke banke opisao ga je policiji kao "lepog dečka". Neki kažu da mu je nadimak dala prostitutka, a neki da ga je stekao zato što je na gradilištu radio u beloj košulji zakopčanoj do grla.

7. Tomas Biloti (1940-1985) je bio američki mafijaš, a nije potrebno objašnjavati zašto su ga prozvali "Perika" i "Tupe". Pored ovih, imao je još dva nadimka "Doberman" i "Pitbul", a stekao ih je zato što je na početku zločinačke karijere bio telohranitelj šefa jednog mafijaškog klana u Njujorku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.