MAMA ZASTO NAS JE TATA OSTAVIO Evo sta sam joj rekla

Izvor: medio.rs, 01.Dec.2015, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAMA ZASTO NAS JE TATA OSTAVIO Evo sta sam joj rekla

Ako vas ćerka ili sin pitaju zašto vas je tata napustio, nikao o bivšem partneru, koji je otac vaše dece, ne pričajte ružno, umesto toga recite im koliko ih volite, koliko su divni i da je on ostavio najbolji deo sebe

Samohrana majka dvoje dece Eden Strong u svojoj kolumni na portalu Your Tango opisala je situaciju u kojoj se našla kada ju je ćerka po ko zna koji put pitala: “Mama, zašto nas je tata ostavio?” Bez obzira na to što je imala milion razloga da pred >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << ćerkom ospe paljbu ružnih reči na račun bivšeg supruga, Strong je devojčici rekla sve najlepše o njemu a pre svega se trudila da joj da do znanja koliko je, u stvari, ona voljena.

– Šta stvarno reći velikim očima punim suza koje od vas traže odgovor? Šta reći detetu koje nosi polovinu DNK osobe zbog koje se vaše srce svakodnevno bori u pokušaju da nauči da oprosti?Osećala sam kako mi se srce slama dok sam gledala njene velike smeđe oči, u kojima su se pojavljivale suze, oči širom otvorene u nadi da bi možda, samo ovaj put, moj odgovor mogao biti drugačiji – piše Eden Strong.

Umesto onog što je htela, ova hrabra majka je kazala:

– Volim te. Jako mi je žao što je tata doneo odluku koja nas je povredila kada je otišao, ali nisi ti kriva za to. On nije loša osoba, samo je doneo lošu odluku koja je povredila puno ljudi i jako mi je žao što te je to povredilo. Volim te. Volim te više nego što bi te bilo koji tata mogao voleti jer ću te uvek voleti najviše.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ono što je, zapravo, htela reći, zvučalo je mnogo drugačije.

– Tata je otišao jer je sebičan. Otišao je jer, pre svega, uopšte nije trebalo da ima decu. Svaki dan poželim da vidi štetu koju ti je naneo, štetu koju je naneo našoj porodici. Nadam se da ga više nikad nećemo videti, i zapravo nam je bolje bez njega.

Uprkos bolu Stron je iz ćerki rekla: “Volim te do neba i dalje”

Objšanjava da bez obzira na bol, nikako ne treba govoriti ružno o ocu deteta.

Foto-ilustracija: Profimedia

– Uverite je da je voljena. Bez obzira na to koliko to želite, bez obzira na koliko je vaša ljutnja duboka, ne govorite ružno o njemu. Uveravajte je da osoba koja joj je dala polovinu svoje DNK nije loš čovek, da ona u sebi nema ništa zlo. Iskreno kažite da nemate sve odgovore, da biste voleli da možete da popravite stvari, ali da ne možete. Dajte joj do znanja da je OK biti uzrujan i da ćete vi uvek biti tu kada bude htela da razgovara – kaže ovaj majka.

Strong navodi da je bitno i redovno je podsećati kako je prekrasna, i da tata nije otišao od nje zbog nečeg što je ona uradila.

– Govorite joj najiskreniju i najmoćniju istinu koju imate, a to je da je volite do neba i dalje, i da ćete provesti ostatak života voleći je dovoljno i za onog koji nedostaje. Uveravajte je da je nikad nećete ostaviti jer je svaka minuta koju provedete s njom za vas blagoslov. Kažite joj da je tata otišao, ali je srećom ostavio svoj najbolji deo - istakla je na kraju kolumne Strong.

Na koji način se deci još može  objansiti zašto je došlo do razvoda? Podelite to sa nama u komentarima?

(Telegraf. rs / Izvor: Klokanica.hr)

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.