MALOVIĆ: HRVATSKA USTUPILA SRBIJI AŽURIRANE SPISKOVE

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALOVIĆ: HRVATSKA USTUPILA SRBIJI AŽURIRANE SPISKOVE

BEOGRAD - Hrvatska strana ustupila je nadležnima Srbije ažurirane spiskove osoba koje Hrvatska tereti za ratne zločine na današnjem sastanku Mešovite komisije u Zagrebu, izjavila je ministarka pravde Srbije Snežana Malović.

Malovićeva je rekla i da je dogovoreno da u narednih sedam dana Srbija Hrvatskoj dostavi sistematizovane podatke o hrvatskim državljanima koje traži. Ona je istakla da je ažuriranje spiskova neophodno da bi se u budućnosti izbegli problemi i da bi građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bila osigurana pravna sigurnost.

"Takođe je postignut dogovor da se u Hrvatskoj pokrene incijativa da se ponovo pokrenu postupci protiv srpskih državljana koji su u Hrvatskoj osuđeni u odsustvu", kazala je ministarka pravde Srbije. Prema njenim rečima, na današnjem sastanku Mešovite komisije u Zagrebu postignuta je saglasnost da dve države sve probleme rešavaju udruženo, kako bi se došlo do rešenja koje je u obostranom interesu.

"Stoga je dogovoreno da u narednih sedam dana Srbija Hrvatskoj dostavi sistematizovane podatke o hrvatskim državljanima" koje traži Srbija, kazala je Malovićeva. Ministarka pravde je dodala da je saradnja s Hrvatskom na zavidnom nivou i da će u narednom periodu biti nastavljena.

"Mi ćemo graditi dobrosusedske odnose, jer nas samo takva politika može zajedno povesti ka članstvu u EU, pod čijim krovom ćemo živeti kao dobri susedi i dobri prijatelji", poručila je Malovićeva.

"Nakon sukoba "90-ih našim narodima je potrebno pomirenje i u tom kontekstu nužno je da sve probleme na koje nailazimo, a koji su produkt te mračne prošlosti, rešavamo u dogovoru zarad naše zajedničke budućnosti", naglasila je Malović.

U Zagrebu je danas održan sastanak Mešovite komisije Srbije i Hrvatske za pripremu i razmenu spiskova optuženih ili osuđenih na kojem su učestvovali ministri pravde Srbije i Hrvatske Snežana Malović i Dražen Bošnjaković, srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i državni tužilac Hrvatske Mladen Bajić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.