MALI ANĐEO POBEDIO BOLEST: Mila je bila hrabra. Plakala je tek kada je sve bilo gotovo!

Izvor: Kurir, 20.Dec.2014, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALI ANĐEO POBEDIO BOLEST: Mila je bila hrabra. Plakala je tek kada je sve bilo gotovo!

Hvala vam do neba, spasli ste mi dete. I, ako možete, pomozite drugoj deci. To je najvažnije. To je važnije od ovoga, rekao za Kurir otac Miloš Radunović

"Hvala svim ljudima puno. Hvala vam do neba, spasli ste mi dete. I, ako možete, pomozite drugoj deci. To je najvažnije. To je važnije od ovoga".

Ovo je na Aerodromu "Nikola Tesla" izjavio Miloš Radunović, otac male Mile Radunović (5), koja je večeras doputovala iz Ciriha, gde je dva puta operisana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na klinici koja leči bolest "moja moja". Mala Mila je imala dve operacije tokom poslednje dve nedelje i , po rečima njenog oca, prognoze lekara su dobre. Devojčica je na lečenju u Cirihu bila sa majkom i dve mlađe sestre.

Reporterka Kurira srela se sa Milinim ocem na aerodroma.

- Ne znate kako je to strašno kada vam kažu da vašem detetu ne mogu da pomognu. Naša Mila se rodila potpuno zdrava, ali kada je imala dve godine prvi put je dobila napad prilikom koga joj je utrnula ruka i počela je da gubi govor. Lekari su to tri godine tretirali kao atipične konvulzije mozga, ili fras.

U avgustu ove godine su roditelji prvi put zatražili magnetnu rezonancu i lekari su rekli da se čeka 10 meseci. Oni si odlučili da odu kod privatnog lekara i rezultat je bio poražavajući - saznali su da je Mila u protekle tri godina imala četiri šloga, jedan veliki i tri manja i da se bolest zove "moja moja". Ona je jedino dete u Srbiji, obolelo od ove opake bolesti.

Milin otac dodaje da je Mila imala veoma dobru negu u ciriškoj bolnici. Veoma je zahvalan ljudima u Srbiji koji su mu pomogli u životnoj bici.

- Svi lekari u Cirihu su bili posvećeni Mili u potpunosti, 24 sata. Svakodnevno je Milu zabavljao klovn. Tamo je upoznala druge devojčice koje su takođe operisane od ove bolesti. One su ozdravile i dolaze samo na kontrolu. Smatram da nam je naviše pomogla fondacija Podrži život, kao i glumac Sergej Trifunović, koji mi je pomogao da dođem o te fondacije - rekao je Milo Radunović za Kurir, a tada su mu krenule suze.

"Mila je bila je hrabra. Plakala je tek kada je sve bilo gotovo", rekao je.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.