MAJSTORI PECANJA: Vanja i Krle vole kad riba grize!

Izvor: Kurir, 20.Dec.2014, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAJSTORI PECANJA: Vanja i Krle vole kad riba grize!

Vladimir Grbić i Mladen Krstajić aktivno promovisali Međunarodno takmičenje u pecanju zimskog manića na Tisi kod Novog Bečeja

NOVI BEČEJ - Da i tokom dugih i hladnih zimskim dana pecaroši ne mogu bez ribolovačkog pribora i reke, priznali su Vladimir Grbić i Mladen Krstajić.

Veliki skup

DVE DAME SA ŠTAPOM

Međunarodno takmičenje u pecanju zimskog manića okupilo je proteklog vikenda ribolovce iz Mađarske, Hrvatske, Engleske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Italije, Slovačke, BiH i Srbije. Veliki pecaroški skup organizovao je Klub ljubitelja Tise. Takmičarke Olivera Blažin i Anamarija Pap apelovale su na ostale žene pecaroše da se prijave sledeće godine, kako bi se uspostavila konkurencija.

Banatski svinjokolj

MIRISALI I ČVARCI

Takmičenje Manić - Tisa 63 imalo je i prateću manifestaciju, a to je tradicionalni Banatski svinokolj na samoj obali reke. I dok su se pecaroši takmičili ne bi li upecali manića, majstori mesari su obrađivali svinjske polutke i na licu mesta pripremali čvarke, ražnjiće, hurke, švargle i druge vojvođanske specijalitete, tipične za ove krajeve, uz obavezan roštilj i salčiće.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.