MAGICNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE STAKLA: 8 upotreba za koje nikada niste čuli

Izvor: Kurir, 28.Mar.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAGICNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE STAKLA: 8 upotreba za koje nikada niste čuli

Otkrivamo vam 8 načina upotrebe sredstva za čišćenje stakla za koja verujemo da do sada niste čuli

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lisa.

Uz Lisine savete, postanite sami svoj Supermen u cišcenju životnog prostora!

1. Pobedite tvrdokornu masnoću.

Poprskajte masno mesto 2 do 3 puta sredstvom za čišcenje stakla i ostavite da stoji 15 minuta.

Bilo da je u pitanju prljava ringla ili tiganj, nakon 15 minuta moći ćete da samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obrišite poprskano mesto krpom i mast će jednostavno skliznuti! Nakon ovog fenomenalnog trika, dobro operite i isperite posude.

2. Vratite rajsferšlus na pravi put.

Na mesto gde se zaglavio rajsferšlus prsnite 1 do 2 puta sredstvo za cišcenje stakla koje u ovom slucaju postaje pravo sredstvo za podmazivanje. Pomerajte rajsferšlus napred i nazad dok se ne vrati na pravi put.

3. Vratite sjaj nerđajućem čeliku i pločicama u domu.

Sredstvo za čišcenje stakla možete koristiti za čišćenje bilo koje površine u domu! Sredujete kuhinju? Uradite to za tili cas. Poprskajte pločice, fižider, radne površine, šporet, sudopera i samo prebrišite. Najbolje od svega je što ne ostavlja tragove cišcenja.

4. Ocistite elektronske uređaje.

Televizor, DVD plejer, kompjuter, lampa... Posle sredstva za pranje stakla na vašim uređajima neće ostati ni trunka prašine i sve će sijati kao novo. Međutim, izbegavajte da njime čistite.

5. Odstranite sve mrlje.

Sve mrlje od kafe, hrane, pica, krvi možete da uklonite pomoću sredstva za pranje stakla. Male mrlje na odeći prsnite par puta sprejom pa ostavite da odstoji  5 do 7 minuta. Zatim operite u mašini  za pranje veša na uobičajen način. Ako su mrlje veće, poprskajte ih sa više sredstva.

Napomena: ipak nemojte preterivati sa svim materijalima. Ako je bluza od osetljive tkanine, isprobajte dejstvo manje količine ovog magičnog sredstva, kako ne biste upropastili materijal.

6. Ublažite otok.

Ne možete da skinete prsten? Sredstvo za pranje stakla je tu! Poprskajte otečeni prst par puta, sačekajte minut  moći ćete da skinete nakit. Zatim, naravno, temeljno operite i prsten i ruke.

7. Ratosiljajte se insekata.

Sredstvo za pranje stakla je sjajno u borbi protiv mrava, mušica, cak i smrdibuba, medutim ne treba ga koristiti kao preventivu.

8. Ocistite glavu štampača.

Glava štampača je povezana sa ketridžom sa bojom. Ako dugo koristite isti ketridž, znate i sami da mode doci do zapušenja. Evo šta možete da učinite: isključite štampač i na glavu štampaca stavite papirni ubrus prethodno poprskan 3 do 4 puta sa sredstvom za čišcenje stakla. Ostavite ubrus tu 24 sata. Nakon tog vremena sklonite ubrus, proverite da li je glava štampača suva i ako jeste onda ga uključite.

Izvor: Lisa / Moj stan

Sa sajta Lisa procitajte još:

3 saveta za cišcenje rešetki na plinskom štednjaku

Brzinsko cišcenje uoci dolaska gostiju: kako da spremite sebe i dom za kratko vreme

Kako da cipele uvek lepo mirišu: 7 efikasnih saveta

10 odlicnih saveta iskusnih domacica: kako da odeca uvek bude sveža i mirisna

Bez troška za hemijsko cišcenje: kako da operete džempere od fine vune i kašmira (VIDEO)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.