Loša vidljivost, ponegde poledica

Izvor: B92, 01.Mar.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loša vidljivost, ponegde poledica

Lošija vidljivost i slaba kiša nisu naklonjeni vozačima i po kotlinama ima mestimično magle, navode iz Auto-moto saveza Srbije.

Takva situacija, kako se navodi, usporava saobraćaj na području Srbobrana, Vrbasa, Smedervske Palanke, Leskovca Vranja, Zlatibora, Crnog vrha i Kopaonika.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu vožnje uz maksimalni oprez.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako je nedelja očekuje se u popodnevnim časovima pojačan intenzitet saobraćaja na svim putevima u Srbiji, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Nastavljeni su radovi na postavljanju vertikalne saobraćajne signalizacije ukroz Beograd na deonici od zone "Hitna Pomoć" - naplatna stanica Bubanj Potok.

U toku su pripremni radovi na auto-putu E75 između Malog Požarevca i Ralje u smeru ka Nišu, dok se radovi izvodena na proširenju naplatne stanice "Stara Pazova" tokom kojih naplatna stanica radi smanjenim kapacitetom i radovi će biti aktuelni do kraja aprila.

Zbog izgradnje Koridora 10 na delu auto-puta E-75, preusmeren je saobraćaj sa auto-puta kod Grdelice na novoizgrađenu deonicu paralelnog puta koji vodi do "Sarajevskog mosta" na Južnoj Moravi u dužini od 1800 metara.

Na deonici Koridora 10 od Vladičinog Hana do Vranja, između Poloma i Prevalca, saobraćaj je preusmeren na novoizgrađenu privremenu saobraćajnicu koja je paralelna sa auto-putem, a između Vladičinog Hana i Vranja na deonici kod mesta Gramađe aktuelna je devijacija u dužini od oko osam kilometara i saobraćaj se preusmerava kroz naseljeno mesto.

Zbog radova na izgradnji Koridora 10 od Leskovca do Vranja, na deonici između Male Kopašnice i Grdelice, brzina je ogrančena na 30 kilometara na čas ka Leskovcu i 40 kilometara na čas ka Vranju.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na Smederevskom putu na deonici Grocka-Brestovik i tokom izvođenja radova zatvorena je desna kolovozna traka u smeru ka Grockoj i saobraćaj se obavlja levom kolovoznom trakom.

Prilazi planinskim turističkim centrima Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni i proporučuje se oprezna vožnja, navodi JP "Putevi Srbije".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.