Lončar: U zdravstvu ništa ne sme da bude tajno

Izvor: N1 televizija, 25.Okt.2016, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: U zdravstvu ništa ne sme da bude tajno

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je plan države nulta tolerancija prema korupciji, pa tako i u zdravstvu.

On je, gostujući na RTS-u kazao da ništa ne sme da bude tajno - ni šta se kupilo od materijala ni koliko, ni od koga.

"Sredićemo sistem od temelja. Nema besplatnog zdravstva, ali moraju realne cene usluga da se naprave, da građani znaju koliko šta košta", rekao je Lončar.

On je kazao i da direktori treba da rešavaju probleme >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i organizuju posao na najbolji način, a ne da sede u foteljama. "Nećete valjda biti direktor, samo da bi da biste se tako zvali?", upitao je ministar.

On je dodao da su tokom kontrole Ministarstva u zdravstvenim ustanovama u Srbiji uočene brojne proceduralne greške, od prijema u zdravstvenu ustanovu do izdavanja otpusne liste.

"Najgore je kada problemi u zdravstvu pređu na polje politike. Svi moraju da se odluče da li hoće da spreče dešavanja poput onih u Loznici ili da ih prebace na polje politike", rekao je Lončar i dodao da struka mora da se izbori da se ne bi dešavale stvari poput smrti dečaka iz Loznice.

On je dodao da na birou rada nema urologa ili drugih specijalista, jer godinama nisu davane specijalizacije, ali i zbog odlaska ljudi u penziju ili na druga radna mesta.

"Hoćemo da zapošljavamo, da do kraja godine zaposlimo još 200 lekara. Ima mnogo stvari koje moraju da se menjaju - na primer Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO), koji ne sme da bude birokratska kločnica", rekao je Lončar.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Lončar: Plan države je nulta tolerancija prema korupciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2016

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je večeras da je plan države nulta tolerancija prema korupciji, pa tako i u zdravstvu...On je, gostujući na RTS-u kazao da ništa ne sme da bude tajno - ni šta se kupilo od materijala ni koliko, ni od koga..."Sredićemo sistem od temelja. Nema besplatnog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.