Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Desetoro dece na lečenju u istranstvu o trošku fonda

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da danas u Skupštini Srbije da na računu budžetskog fonda za lečenje dece u inostranstvu trenutno ima 3.782.003 dinara i 17.341 evro koji je na raspolaganju deci.

Odgovarajući na poslanička pitanja Lončar je kazao da je do sada na lečenje u inostranstvo otišlo desetoro dece, a da su tri zahteva odbijena zbog nedostatka dokumentacije.

On je rekao i da je od 15 zahteva za dijagnozu bolesti u inostranstvu, 12 odobreno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i da su deca otišla kod stranih lekara, a da je jedan postupak slanja na dijagnostikovanje u toku.

"Ovaj fond je ispunio ono za šta je organizovan. Mi ne izlazimo sa tom decom i roditeljima javno, to je njihova muka, veći deo dece je izlečen, sada je sasvim dobro", kazao je Lončar.

Upitan zašto se i dalje prikuplja novac za decu kojoj je potrebno lečenje u inostranstvu, Lončar je kazao da mnogi ljudi ne apliciraju kod fonda jer postoje stroge procedure koje moraju da se poštuju.

Lončar je kazao da je nakon dve godine konačno završen tender za kupovinu tri akceleratora za hemioterapiju u lečenu malignih bolesti, za bolnicu "Kamenica 2" u Sremskoj kamenici. On je dodao da se nada da će uskoro biti mogućnosti za kupovinu još jednog.

Lončar je naveo i da će do 15. avgusta biti potpisani ugovori za dva akceleratora u Nišu, jedan u Kragujevcu, jedan u Beogradu, a da bi trebalo da počne i sprovođenje kredita Svetske banke za nabavku još devet tih aparata.

"Ja se nadam da ćemo ovim rešiti liste čekanja i da ih neće biti za zračenja", kazao je Lončar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kubanska vakcina u septembru?

Izvor: Večernje novosti, 30.Jul.2015

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je u Fondu za lečenje dece u inostranstvu 10. jula bilo oko 3,7 milijardi dinara, dok je na deviznom računu bilo nešto više od 17.000 evra, ukazujući da je do sada upućen 41 zahtev za lečenje. Postupak je završen za desetoro dece,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.