Ljajić: Očekujem smanjenje cena zbog ukidanja carina

Izvor: Blic, 25.Dec.2012, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Očekujem smanjenje cena zbog ukidanja carina

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je večeras da, zbog smanjenja ili ukidanja carina na pojedine proizvode iz Evropske unije, očekuje smanjenje cena u Srbiji.

- U 2013. godini se ukida carina na belu tehniku, frižidere, šporete, mašine za sušenje veša... i po toj logici, s obzirom na to da će carine biti ravne nuli, pojačaće se konkurencija na domaćem tržištu i logično je očekivati da ćemo imati smanjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cena u maloprodajnim objektima - rekao je Ljajić za Televiziju Pink.

Pročitajte i:

Od 1. januara zaštitne carine za meso, mleko, voće, povrće...

Ljajić je objasnio da je uredba vlade o ukidanju carina na pojedine poljoprivredne i prehrambene proizvode iz EU doneta radi poštovanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Upitan kako će te mere uticati na domaće proizvođače, Ljajić je rekao da država mora pronaći način da pomogne domaću prehrambenu i poljoprivrednu industriju.

- Fazna primena Sporazuma imala je za cilj da pripremi našu industriju da izdrži konkurenciju koja će biti nemilosrdna posle 2014. - rekao je Ljajić.

Povezane vesti: Od 1. januara zaštitne carine za meso, mleko, voće, povrće... Ljajić: Odluka o interventnom uvozu ulja u četvrtak Ljajić: Razmišlja se o ukidanju naplate carina za namirnice Istraga u Francuskoj zbog rasta uvoza južnokorejskih vozila Vlada Grčke ukida desetine javnih organizacija
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.