Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2012, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Očekujem smanjenje cena zbog ukidanja carina

BEOGRAD -

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je večeras da, zbog smanjenja ili ukidanja carina na pojedine proizvode iz EU, očekuje smanjenje cena u Srbiji.

"U 2013. godini se ukida carina na belu tehniku, frižidere, šporete, mašine za sušenje veša... i po toj logici, s obzirom na to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će carine biti ravne nuli, pojačaće se konkurencija na domaćem tržištu i logično je očekivati da ćemo imati smanjenje cena u maloprodajnim objektima", rekao je Ljajić za televiziju Pink.

Ljajić je objasnio da je uredba vlade o ukidanju carina na pojedine poljoprivredne i prehrambene proizvode iz EU doneta radi poštovanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Upitan kako će te mere uticati na domaće proizvođače, Ljajić je rekao da država mora pronaći način da pomogne domaću prehrambenu i poljoprivrednu industriju.

"Fazna primena Sporazuma imala je za cilj da pripremi našu industriju da izdrži konkurenciju koja će biti nemilosrdna posle 2014. godine", rekao je Ljajić.

Ljajić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije, kazao je da se platformom za Kosovo traži najbolje rešenje, koje bi, kako je naveo, trebalo da odgovori principima pravednosti i realnosti.

"Prema Skupštini treba ići sa opštim principima kako bi, sa jedne strane došli do opšte saglasnosti, a sa druge strane, kako ti principi ne bi vezali ruke našim pregovaračima u Briselu", rekao je Ljajić.

Upitan šta je to što novu vladu odvaja od prethodne, Ljajić je naveo da ima odličnu saradnju sa Srpskom naprednom strankom.

"Nikada ne pljujem u bunar iz koga sam vodu pio. Ne želim nijednu lošu reč da kažem ni za jednu vladu u kojoj sam bio", dodao je Ljajić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Očekujem smanjenje cena zbog ukidanja carina

Izvor: Blic, 25.Dec.2012

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je večeras da, zbog smanjenja ili ukidanja carina na pojedine proizvode iz Evropske unije, očekuje smanjenje cena u Srbiji. ..- U 2013. godini se ukida carina na belu tehniku, frižidere, šporete, mašine za sušenje...

Nastavak na Blic...

Ne pljujem u bunar iz koga pijem

Izvor: RTV Pink, 26.Dec.2012, 01:35

Očekujem smanjenje cena zbog ukidanja carina, kaze Ljajić za TV Pink. . . Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je gostujući u Naciobnalnom Dnevniku TV Pink, da, zbog smanjenja ili ukidanja carina na pojedine proizvode iz EU, očekuje smanjenje cena u...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.