Listi Anglomata - napredak 18 mandata

Izvor: RTS, 30.Okt.2014, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Listi "Anglomata - napredak" 18 mandata

Nosilac liste "Anglomata - napredak", na izborima za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Dragoljub Acković kaže da je ta lista obezbedila većinu od 18 mandata u Nacionalnom savetu.

Dragoljub Acković je rekao Tanjugu i da predstavnici te liste razgovaraju, sa svima pa i sa onima koji su saopštili da podržavaju listu "Romi za bolju budućnost" koja je ranije saopštila da je obezbedila većinu od 22 mandata.

"Razgovaramo sa svima i videćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šta će biti... mi imamo obezbeđenih 18 mandata", rekao je Acković, dodavši da je lista koju je predvodio osvojila tri mandata.

Nosilac liste "Romi za bolju budućnost" Vitomir Mihajlović rekao je da su, od 35 članova Nacionalnog saveta, ta i još pet lista obezbedile većinu od 22 mandata.

Naveo je da je lista "Romi za bolju budućnost" osvojila najviše mandata - devet, a da je koalicja šest lista otvorena i za druge liste, jer smatra da u Nacionalnom savetu ne treba da postoje pozicija i opozicija.

Mihajlović je prethodno kritikovao "pojedine liste koje su, posle izbora, počele da zovu političare i da im govore kako bi oni bili voljni da budu kandidati za predsednika Nacionalnog saveta" romske nacionalne manjine.

Nacionalni savet romske nacionalne manjine broji 35 članova. Uz listu "Romi za bolju budućnost" koja je osvojila devet mandata, dve liste će imati po četiri mandata, dve liste po tri mandata, tri liste po dva mandata, jedna lista pet, a jedna jedan mandat.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dodeljeni mandati članovima 15 nacionalnih manjina

Izvor: Mondo, 31.Okt.2014, 13:56

Republička izborna komisija (RIK) dodelila je danas mandate članovima nacionalnih saveta 15 nacionalnih manjina...Foto: Tanjug, Irfan Licina..Članovi RIK-a su na sednici doneli rešenje o dodeli mandata članovima nacionalnih saveta aškalijske, bugarske, bunjevačke, vlaške, grčke, egipatske, mađarske,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.