Lista za hapšenje: Režiser, tviteraš, šef opere, glumac...

Izvor: B92, 30.Apr.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista za hapšenje: Režiser, tviteraš, šef opere, glumac...

Državno tužilaštvo Makedonije izdalo je naredbu za privođenje 15 osoba koje su osumnjičene da su učestvovale u nasilju nad poslanicima u Sobranju.

Kako je objavila Televizija Telma nalog je izdat kasno sinoć, a policija je potvrdila da je započela akciju pronalaženja osumnjičenih.

Prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova od državnog tužilaštva zatražilo da hitno pozove na saslušanje četvoricu vođa protesta nazvanih "Za zajedničku Makedoniju", režisera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Borisa Damovskog, tviteraša Bogdana Ilievskog koji je poznat pod nadimkom Betmen Velit, direktora Makedonske opere Igora Durlovskog i glumca Vladu Jovanovskog.

U nasilju u četvrtak, kada su učesnici protesta "Za zajedničku Makedoniju", pristalice VMRO DPMNE, upale u makedonsku skupštinu nezadovoljne što je skupštinska većina uz ometanje poslanika VMRO DPMNE samoinicijativno izabrala Talata Džaferija za predsednika Sobranja, povređeno je 109 osoba, među kojima i visoki funkcioneri stranaka parlamentarne većine.

U napadima na pripadnike parlamentarne većine koju čine SDSM i albanske stranke DUI, Besa i Alijansa za Albance, učestvovale su i maskirane osobe, a korišćeni su i metalni i drugi čvrsti predmeti, kao što su stativi televizijskih ekipa.

Prema navodima poslanika i novinara, neke od maskiranih osoba su bile naoružane, a SDSM i neki mediji tvrde da je među njima bilo pripadnika policije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.